filippaaronsson!

Kategori: Träning

Yey

Vi tränade hos mig. Eftermiddags, vi var så jäkla bra o körde mitt pass! :D Sen handlade vi middag,åt jätte god sallad. Puss

mysseee!

Kan du inte lägga upp ett träningsprogram för mage som du själv tränar? Hur lång tid tar det för att kunna se resultatet av en platt och vältränad mage? Din mage är så snygg! Kram!

Självklart kan jag göra det, det enda är att det är sååå svårt att "förklara/namnge övningarna... :/ Men jag kan försöka!

Om man vill ha en vältränad mage så är det inte bara magträning som krävs, utan även konditionsträning. Du måste både bygga muskler och förbränna fett för att det ska bli synliga muskler, jätte svårt att säga hur lång tid det tar för det beror ju på hur mycket du tränar+vad du äter. 

Tack så hemskt mycket:)

Jag kan tipsa om några riktigt bra övningar för magen som du kan göra hemma:

1. Plankan(se till att spänna magen konstant+inget putande med rumpan)

2. Fällkniven

3.Crunches

4. Ligg raklång på rygg med raka ben, lyft upp benen så långt du kan o fäll ner igen precis ovanför golvet.

( Helt raka ben hela tiden) Upprepa 15x3

5. Cykla(ligg på rygg med böjda ben, cykla med benen o slå armbågen mot motsatt knä) upprepa 50x3. 3. 

crunches

2.

fällkniven

Hoppas ni fick några tips!

puss
Gym!

Var meningen att vi skulle köra nåt "body pass" på Karins gym vid 10, men gänten tror jag försov sig... 

Så jag och Clara åker till friskis istället o kör intervallFlex, tror den är helt stört jobbig!! Efter får jag se vad jag hittar på :)

pusspuss

Svettigt värre!

Sprang en halvtimme samtidigt som jag tittade på "Halv åtta hos mig" i källaren. 

Egentligen tror jag inte att jag borde springa och gå så mycket då mina benhinnor gör fruktansvärt ont konstant och även min höft är sjukt stel, Och de beror nog på att jag sprungit lite mycket och framför allt för att jag sprungit på löparband... Det är ju inte så bra. Menmen!

Jag har ju börjat gå till/från skolan också, och det är så najs! 2 km dit och 2 hem, det ger mycket mer än vad man tror faktisktSkrattande

Så jag har gått 4 km och sprungit 5, de är baskemig bra!

puss

kakao!

Rå, oprocessad och osötad mörk choklad är bland det mest hälsosamma naturen givit oss. Det innehåller mer antioxidanter än grönt te och rödvin. Gör egen choklad genom att söta naturligt och tona ner bitterheten, med lite honung eller stevia. Nyttigt och gott!

 

Denna krydda som kommer från kakaoträdet med ursprung ifrån Amazondeltat, är rikt på protein, fett, kalcium, järn, karotenoider, vitamin B1, B2 och C, krom, zink och magnesium.

 

Här är 9 anledningar till varför kakao är nyttigt: 

  1. Kakao bekämpar depression: Kakao innehåller tryptofan, en kemikalie som är inblandad i produktionen av serotonin. Serotonin är en signalsubstans som reglerar ilska, aggression, humör och sömn. I huvudsak gör kakao att du känner dig lycklig och är en naturlig anti-depressiv. 
  2. Kakao är bra för ditt hjärta: Studier har visat att regelbundet intag av kakao minskar risken för blodproppar, stroke och hjärtinfarkt. Magnesium är viktigt för det kardiovaskulära systemet, de flesta människor som drabbas av hjärtinfarkter har låga halter av magnesium. Rå kakao har höga nivåer av magnesium och en studie från 2006 konstaterade att regelbunden konsumtion av kakao resulterade i en 50% minskning av kardiovaskulär dödlighet. 
  3. Kakao ökar HDL (sunda) kolesterolet: Kakaopulver innehåller oljesyra, en monosaturated omega-9 fettsyra. Vetenskapliga studier har visat att denna typ av fett ökar nivåerna av HDL-kolesterolet. 
  4. Kakao sänker LDL (osunda) kolesterolet: Studier visar att personer som ätit ca 100 gram kakao om dagen under två veckor får en betydande minskning av LDL-kolesterol. 
  5. Kakao sänker blodtrycket: Enligt olika undersökningar sänker regelbundet intag av kakao både systoliskt och diastoliskt blodtryck. 
  6. Kakao ökar insulinkänsligheten: Diabetes och hypoglykemi utvecklas som en följd av insulinokänslighet. Eftersom kakao ökar insulinkänslighet har forskare funnit att det faktiskt kan skydda mot dessa sjukdomar. 
  7. Kakao är uppiggande: Kakao innehåller koffein och med alla dess nyttiga ingredienser är det ett hälsosammare alternativ än kaffe. 
  8. Kakao anses av många vara ett afrodisiakum: Många personer som regelbundet konsumerar kakao har märkt en ökning av sexuell lust. Detta kan bero på att kakao ökar serotonin, som bland annat stimulerar sexlust. 
  9. Kakao kan hjälpa dig att gå ner i vikt: Hur bisarrt det än låter, har kakao satts i samband med viktminskning i vetenskapliga studier. Forskare tror att det beror på att kakao är rikt på fiber som hjälper till att förhindra fettabsorption. Fiber ökar även mättnadskänslan som även kan leda till viktminskning.

 

orientering!!

Yes, då var det dags för orientering! 

Jag börjar 08.10 så jag ska åka vilken sekund som helst, denna dag slutar vid 15:20... Men kämpa på hörni för imorgon är det fredag, åh va jag ska ha det kul imorgon!!! är så taggad! :D

puss

Punkter att tänka på vid kosthållning för viktminskning:

Eliminera intaget av tomma kalorier. Tomma kalorier ger mycket energi men lite näring och är chips, godis, läsk, glass, bakelser m.m.

Minska fettintaget till ca 20 % av den intagna energin under ett dygn. Att inta ännu mindre fett kan leda till negativa konsekvenser som t.ex. att man inte får i sig tillräckligt av essentiella fettsyror, att den träningsinducerade ökningen av det "goda" kolesterolet HDL uteblir eller att man som kvinna drabbas av amenorré (utebliven mens). Amenorré leder till minskad produktion av det kvinnliga könshormonet östrogen, vilket i sin tur är viktigt för skelettuppbyggnaden. Därmed kan ett långvarigt lågt fettintag för kvinnor bidra till osteoperos (benkörhet). En idrottande person med benskörhet har lättare för att drabbas av exempelvis stressfrakturer.

Öka proteinintaget för att minimera förlusten av muskelmassa. Proteiner ger även en bra mättnadskänsla. Vid viktnedgång och vid perioder av hårdare träning, exempelvis träningsläger, rekommenderas ett proteinintag på minst 2 g/kg kroppsvikt och dygn. För säkerställa ett tillräckligt proteinintag under viktnedgången kan det underlätta att äta proteintillskott.

Minska kolhydratintaget och inta kolhydrater i form av fiberrika produkter, frukt och grönsaker samt snabba kolhydrater i samband med återhämtningsmålen. Ät näringstät mat! När man får i sig mindre energi än vanligt, får man också i sig en mindre mängd vitaminer och mineraler. Man riskerar dock inte brist om man äter näringstätt. Men i vissa fall kan vitamin- och mineraltillskott behövas. Energiintaget under viktminskning bör vara ca 500 kcal mindre än ditt energibehov per dag. Det innebär att viktnedgången blir ofarlig och att man tappar ca 1/2 kg i veckan. Om man drar ner på kalorimängden ännu mer kommer en större muskelnedbrytning ske och träningsresultaten uteblir.

Punkter att tänka på vid träning för viktminskning:

Lägg in en större mängd aerob träning. Aerob träning innebär att man tränar med en intensitetsnivå där muskelenergin omsätts via fett och kolhydrater med tillgång till syre. Då förbränner man mest fett. Exempel på sådan träning är typiska uthållighetsidrotter som t.ex. långdistanslöpning, cykling och skidåkning m.m.

Vid powerwalkning och promenader ligger man också i det aeroba intervallet, men ur fettförbränningssynpunkt är det inte lika effektivt som då man jobbar med en högre intensitet - t.ex. löpning precis under laktattröskeln. Träna ej maxstyrka under viktnedgångsfasen. Eftersom muskelreparation och muskeluppbyggnad är begränsad under viktnedgången, bör man undvika maxstyrketräning eller tung styrketräning eftersom sådan träning bryter ner musklerna. Ett bra rättesnöre är att träna med lägst 10 repetitioner. Undvik att genomföra snabba viktnedgångar.

Hastiga viktnedgångsförsök resulterar endast i minskad energiomsättning, prestationsförsämringar och minskad muskelmassa upp emot 40-50 % av viktnedgången i vissa fall. ...gå ner i vikt endast genom kostförändringar. Att inte använda träningen som ett medel för att gå ner i vikt, innebär att man måste minska ytterligare på kosten. Det i sin tur ökar risken för vitamin och mineralbrist samt prestationsförsämringar. ...ägna dig åt vätskedrivning. Detta har en negativ inverkan på saltbalans och temperaturreglering såväl som på all sorts träning. Det kan endast vara aktuellt för body-builders de sista dagarna för tävling. ...gå ner i vikt utan att ha diskuterat detta med din tränare eller annan kunnig person. Det måste finnas starka skäl till att gå ner i vikt. ...gå ner i vikt under tävlingssäsong.Om du som idrottare tillsammans med tränare eller andra kunniga personer kommit fram till att en viktnedgång är nödvändig för förbättrade prestationer, så bör du genomföra viktnedgångsfasen under grundträningsperioden och inte under tävlingsperioden.

Onsdag!

Gud vad tiden gått fort här nere, nu Har jag bara några dagar kvar...:) Började dagen med en 45 minuters pw varav jag sprang 1/3, svetten bara rann när jag kom hem. De är så stört fuktigt och varmt, så om du bara rör dig 1 min så är du helt fuktig o huden. Nu har jag duschat,ätit frukost och vi ska snart sätta oss i bilen och åka mot en beach club i andratx. Den är så najs dom har hav+pool+dusch och så ligger man och kollar ut över havet på super sköna solstolar och man slipper sanden!!! Vi hörs sen! Puss

morgon hurtig!

Jag och mamma gick upp halv 8 redan för att gå ut på en promenad och gå till bageriet. Men då var vi tvunga att köra igång bilen för annars skulle den inte funka under dagen,så vi tog bilen till bageriet och sen så sprang jag hem. Ingen jätte lång tur men på morgonen krävs det inte så mycket för att kroppen ska komma igång, nu har jag druckit vatten och gjort en kaffe. 

Ska äta massa frukt nu!

pusspuss

Mina egna bästa motivation tips!

* Tänk inte så mycket innan du ska träna, typ "äh men fyfan va jobbigt" " fan jag pallar inte" "jag gör det imorgon istället"  Utan gör det bara, dra på dig kläderna och skorna och kämpa!

*Se till att du har sköna/snygga kläder o skor, låter patetiskt men det känns faktiskt roligare då!

*Träna med någon! Kompis, syskon,förälder ... vad som! Det är roligare och man kan kämpa "mot" varandra. 

*Se till att göra det du tycker är roligt! Tennis,fotboll,dans,springa,cykla,styrka,simma... Det finns så många olika motionsformer, det är lixom inte så att du bara blir vältränad av att exempelvis springa. 

*Kom ihåg att göra någonting är bättre är ingenting alls... Har du en kvart över så är det absolut bättre att springa dom 15 minutrarna än att inte göra någonting alls!

* Dom kanske 5-10 första gångerna du tränar så känns det som ett helvete det vet jag också, men sen kommer du in i det. Du blir van och du tycker tillslut att det är roligt och du vill träna, du får lixom ångest om du inte gör det. 

*Ha tålamod, nånting jag aldrig haft och som kan vara ett problem... Du kan inte bli vältränad efter 1 månad, det tar lång tid men det kommer vara värt all den tiden. 

*Tillsist att aldrig ge upp, allting tar sin tid men man måste kämpa för det. VS modellerna är inte födda men den kroppen dom har, dom kämpar dagligen... Alla kan om dom vill, det handlar bara om hur mycket man verkligen vill.

puss

55 grymma och sanna tips!

1. Öka på proteinerna, det vill säga livsmedel med kött, fisk och ägg. De mättar mer än kolhydrater (exempelvis bröd och godis) och ger långsammare förbränning.

 

2. Välj magra proteiner. Kyckling, fisk och rökt skinka är bättre än köttbullar och korv.

 

3. Drick mellan en och två liter kallt vatten varje dag.

 

4. Drick inte drycker som innehåller alkohol.

 

5. Ät flera gånger om dagen, helst fem-sex gånger, men mindre portioner. Det håller igång förbränningsapparaten längre.

6. Välj bra törstsläckare. Vatten är den bästa, men även läskedryck (utan koffein), mjölk och juice fungerar.

 

7. Om du ska träna efter maten: vänta två timmar, minst. Då får du bäst förbränningseffekt.

 

8. Välj långsamma kolhydrater. Pasta är bättre än potatis och ris. Det ger en jämnare förbränning.

 

9. Promenera! Bättre aktivitet om du vill bränna fett finns inte. Om du kan välja, ta en morgonpromenad hellre än en kvällspromenad. Ät inget före.

 

10. Gå mellan 45 och 90 minuter. Ju längre desto bättre, men promenera inte mer än en och en halv timme – då kan du förlora muskler i stället.

 

11. Vill du öka på effekten ytterligare, välj kuperad terräng och använd gärna stavar.

 

12. Drick två koppar kaffe 30 minuter före promenaden. Koffeinet ökar frisättningen av fett från fettcellerna och du bränner mer.

 

13. Ät lite proteiner innan du går ut, förslagsvis äggvita eller mager fisk. Det ger bränsle som sätter fart på fettförbränningen.

 

14. Innan du går ut: drick ett stort glas vatten. Det motverkar uttorkning, som i sin tur har betydelse för förbränningen.

 

15. Ät omedelbart frukost när du har varit ute och gått på morgonen. Det motverkar den muskelnedbrytning som annars äger rum.

 

16. Gillar du te? Drick mer! Koffeinet ökar energiförbrukningen i levern och kan påskynda viktnedgången. Särskilt grönt te anses bra.

 

17. Ät en stadig frukost. Det gör dig mindre sötsugen resten av dagen.

 

18. Krydda maten. Starka kryddor ökar energiförbrukningen. Till dem hör senap, ingefära, chili och cayennepeppar. Med hjälp av dessa kan du öka energiförbrukningen med hela 200 kalorier om dagen!

 

19. Ät så mycket grönsaker du kan. De ger många nyttigheter, men lite energi. Ungefär två femtedelar av en tallrik bör innehålla sallad när du äter.

 

20. Välj sojaprodukter. De är fulltankade med protein och kan höja thyroxin-nivåerna, som är viktiga för fettförbränning.

 

21. Om du inte gillar fisk, ät fiskolja som kosttillskott. Fet fisk innehåller nyttigt fett och massor av proteiner som håller förbränningen i gång.

 

22. Prova att äta tillskott med äppelcidervinäger. De minskar blodsockersvängningarna och hungerkänslorna, vilket hjälper dig att gå ner i vikt.

 

23. Du kan också prova kosttillskottet 5-HTP. Enligt studier kan medlet dämpa aptiten och stimulera förbränningen. Passar dig som inte har så stor övervikt, omkring fem kilo.

 

24. Ät regelbundet och försök planera in två riktiga, lagade mål mat om dagen.

 

25. Håll nere på fettet, men uteslut det inte! Ungefär 20 procent av ditt energiintag bör komma från fett. Välj vegetabiliska källor och undvik animaliska.

 

26. Var försiktig med uteluncherna, de är ofta onödigt feta. Undvik panerat, pajer, stekt potatis, majonnäs och såser. Ta ordentligt med sallad i stället.

 

27. Tillåt dig att äta vad som helst en gång i veckan. Fettförbränning kräver disciplin, men då och då måste du kunna unna dig något gott också.

 

28. Uteslut kolhydrater med snabb förbränning, som ris och ljust bröd. De ger dig svajande blodsocker och godissug.

 

29. Om du äter godis – välj en bra sort. Undvik choklad, satsa hellre på karameller eller sockerbitar. Välj även bort lakrits, eftersom det kan sänka testosteronnivån hos män – och därmed fettförbränningen.

 

30. Det finns rön som tyder på att ginseng kan hämma förbränningen. Så det kan vara idé att skippa tillskottet om du samtidigt vill gå ner i vikt.

 

31. Börja med någon form av träning, utöver promenaderna. Simning, aerobics och joggning är perfekt.

 

32. När du tränar – ta det lugnt. Du förbränner mest fett vid låg intensitet. Det är dock viktigt att påpeka att även högre tempo ger förbränning, men då riskerar även muskler att försvinna.

 

33. Styrketräna någon gång i veckan. Det ger större muskelvikt och fler muskler förbränner mer fett, även i vila.

 

34. Håll koll på pulsen när du tränar. Ett bra riktmärke är 65 procent av din maxpuls. Maxpulsen räknar du ut genom att ta 220 minus din ålder. Tränar du hårdare, var noga med återhämtningen – annars förlorar du muskler i stället för fett. Vila varannan dag.

 

35. Dela upp träningen. Din kropp fortsätter att bränna fett på högsta varv omdelbart efteråt. Ju mer ”efter träningstid” du har under en dag, desto bättre.

 

36. Variera det dagliga kaloriintaget. Det har ansetts vara mer effektivt än att hålla samma energinivå varje dag. Växla mellan 1 500, 2 000, 2 500 och 3 000 kcal per dag.

 

37. Sluta stressa! Höga adrenalinnivåer leder lätt till övervikt och motverkar dina syften. Träna avspänning och lär dig säga nej.

 

38. Ät mycket frukt. Det ger massor av nyttigheter och relativt långsamma kolhydrater.

 

39. Ha alltid en vattenflaska i beredskap, var du än är. Då minskar risken att du stoppar i dig godis. Lite morötter är också bra ”snacks”.

 

40. Stek i olivolja, inte margarin. Och vänj dig av med att ha smör på mackan.

 

41. Undvik feta mjölkprodukter, men drick gärna magrare varianter. Mjölk i sig är nyttigt och det finns rön om att drycken kan underlätta viktnedgång.

 

42. Krom kan ha viss effekt om du känner stort sötsug. Det finns som kosttillskott, kolla i din hälsokostaffär.

 

43. Öka på med fibrer i maten. Dels ger de mättnadskänsla, dels kan de binda fett redan i mag- och tarmkanalen. Rågbröd är exempel på ett bra livsmedel.

44. Testa naturmedel innehållande fibret kitosan. Ämnet har i studier visat sig kunna absorbera fett och underlättar viktnedgång.

 

45. Ät långsamt. Det tar upp till 20 minuter för din hjärna att förstå att magen är full. Stoppar du i dig för mycket och för fort blir du snart proppmätt.

 

46. Ät mer vitlök. Anses omvandla energi till värme och är därför bra om du vill bränna fett.

 

47. Dra på smilbandet! Ett gapskratt ökar energianvändningen med 75 procent jämfört med när vi är i vila. Ett skrattyogapass kanske vore något?

 

48. Sex är en utmärkt fettförbrännande aktivitet (kostar fem kcal per minut). Dessutom kan sexuell hunger ta sig uttryck i frossande, så där har du ytterligare en anledning till att ha mer sex.¨

 

49. Håll i gång. Du bränner kalorier även utanför gymmet. Att gå uppför trappor, klippa gräset, hugga ved, skotta snö och handla kostar energi.

 

50. Sov ordentligt. Det låter kanske konstigt, men fettförbränningen blir bättre om du sover gott, eftersom du då utsöndrar ett tillväxthormon som hjälper till att minska fettdepåerna.

 

51. Testa att ta CLA-syror. De har visat sig öka fettförbränningen i cellen, vilket till viss del kan hjälpa dig i strävan att tappa kilon.

 

52. Undvik lightläsk. Åtminstone vissa studier har pekat på att läsk med aspartam som sötningsmedel ökar godissuget.

 

53. Tänk positivt. Bestäm dig för att du ska klara det. Ha disciplin, men var också snäll mot dig själv mellan varven.

 

54. Ha tålamod. Kroppen klarar inte av att göra sig av med mer än två kilo fett i veckan. Tänk på att en långsam viktnedgång ger bäst resultat.

 

55. Banta inte! Du hamnar bara i en kamp mot hungern som du förr eller senare förlorar.

Ibland kan det vara lite svårt....

Nu på sommarlovet kan det vara lite svårare om man vill fortsätta äta nyttigt och träna, du har kanske inte lika många valmöjligheter pga av familjen,läger,semestrar osvosv

Men självklart kan man klara det ändå!

Här är lite tips på vad du kan äta.

Frukost

gröt, fruktfat, kokt ägg, stekt ägg, bacon, skinka, yoghurt med bär, en smoothie, fullkornsbröd med kokt ägg..

 

 

 

 

Lunch

tonfisk/kyckling/skaldjurssallad, grillade kycklingspett, fisk, kött, kyckling i sås, pasta med sås, fullkorns sub fylld med ex kyckling och sallad, skaldjurstallrik.....

 

 

 

Middag

Samma alternativ som lunchen. 

 

Drycker

vatten (otroligt viktigt när det är så varmt) juicer, smoothies gjord på färsk frukt, kokosmjölk, kokosvatten, kaffe, te...

 

 

Glöm inte bort av att njuta av sommarlovet och låt absolut inte ångesten över mat eller liknande ta över. Njut och unna dig massor, det är ju bara sommarlov 1 gång om året och varför inte njuta 110% då?! 

Och dessutom är detta bara några få tips och recept, det finns ju massor av mer! :)

puss

rensa kroppen!

Kände att jag verkligen behövde springa av mig och rensa ut kroppen så jag tog mig en tur på bandet. Sprang först 4 km och sen 1.3 km riktigt snabbt, de gjorde att kaloriförbränningen bara steg och steg! Sen tog jag en lång dusch eftersom vi har varit på en jäkla ö i 3 dagar, åt ett äpple och drack en jäkla massa vatten. Nu ska jag bara chilla ett tag och se när mamma kommer hem, sen ska jag fan ut och fara ikväll... Kan ju inte sitta hemma och dega!

pusspuss

1 MIL

Fyfan vad jag är svettig nu, är fan helt blöt! 

Först skulle jag bara springa 20 min, men sen fortsatte jag och sprang 6 km. 

Men sen kände jag att "fan jag orkar lite mer, skulle inte banga på 1 mil" 

Så då gjorde jag det, när jag väl bestämt mig för att göra något då ger jag inte upp utan jag kör! :D

Men nu är jag väldigt trött, så jag ska ta en lång dusch,strecha och sen se på film eller nåt med tjejerna.

ciaaaoooo

DETOXEN

kan du inte lägga upp din detox-plan? skulle jättegärna vilja göra den också! :)pus


köpt den vartifrån?


Vad är detox?


Nu ska jag berätta lite om denna detox och förklara lite varför man gör det och så:

En detox innebär i grund och botten att du renar ditt blodflöde från gifter. Kroppen gör det naturligt genom att rensa levern,lymfarna, tarmarna,njurarna,lungorna och huden. Just den här detoxen pågår i 5 dagar och den är ganska strikt. Deom här gifterna vi får i kroppen som kommer t.ex från godis,läsk,ost,alkohol,kött,kaffe bidrar självklart till negativa saker i våra kroppar, både synliga och icke synliga. Finnig hud,trötthet,socker/salt begär, hetsätning,andfåddhet,dålig andedräkt,svullnad osvosv är saker som kroppen utsätts för när den får i sig dessa gifter. Så detta handlar alltså om att äta ren kost, dvs naturliga livsmedel som inte har bearbetats och tillsatts med socker/salt. 

Nämner några av reglerna:

- Uteslut allt socker! Kolhydrater,animaliska produkter,mejeri produkter, hämtmat,alkohol och smaksättare.

-Drick 1 kopp varmt vatten med pressat citron i varje dag.

-Drick 3-4 koppar grönt te. 

Frukost recept:

1/2 dl havregryn

12 st mandlar

2 dl bär

+lite kanel

Middags recept:

150 g vita bönor

sallad

Mellanmål

2 msk mandlar+1 morot

Så det är rätt begränsat med vad jag får äta, jag får ju t.ex inte äta yoghurt till frukost och dricka kaffe, inge mörkt bröd som jag annars älskar... Och framför allt inga animaliska proteiner, dvs kött/kyckling/fisk och fyfan vad jag redan saknar det!!! 

Men annars tycker jag inte att det är så jobbigt faktiskt, dock så får man då och då kramper i huvudet och det är ett perfekt tecken på att din kropp håller på att rensas ut och avvänja sig mot t.ex kaffe och yoghurt i min värld. 

Du bör inte träna när du gör denna, för du får i dig såpass lite proteiner och inga kolhydrater så du har ingen energi att förbruka på träning. 

Hoppas att ni fick svar på det ni ville och jag vill absolut inte uppmana er till att göra det här, det här är bara något jag testar på och framför allt för att rensa mina njurar. KAN HJÄLPA FÖR ATT FÅ EN PLATT MAGE

Bananer!

Mandlar

Soja bönor

Alla typer av ägg, kokt/stekt/äggröra.

Äpplen

Mörk choklad (+70%)

Jordnötssmör

Spenat&grönkål

Yoghurt

Dom här livsmedlena är otroligt nyttiga och bra för framför allt magen, MEN det betyder inte att man kan äta hur mycket som helst utav dom.

 jordnötssmör,mandlar,bananer och choklad ska du absolut inte överdosera, t.ex 4 matskedar jordnötssmör är på tok för mycket men 1/max 2 är väldigt väldigt bra för kroppen och viktnedgången. Så det handlar om att äta med måtta.


Hurtigt värre!

Efter skolan var och Vera hemma hos Amanda, vi köpte med oss massa frukt och satt i hennes säng o myste. Sen så satte vi på någon dokumentär om världens bästa "tårt konditori" helt sjuka tårtor! Men efter 10 min så sov jag, kändes så skönt och tryggt mellan mina 2 mysisar. Sen åkte jag och Vera hem och jag gjorde middag till mig själv för mamma är borta o pappa och Victor var inte hemma just då. Fick bli en standard middag för min del! Sen så gjorde jag en kaffe och pluggade massa moppe.

Vid 8 gick jag faktiskt ner och sprang på bandet även fast jag fortfarande är halvsjuk, men jag känner att jag måste få igång kroppen och att jag inte kan fortsätta att bete mig som om jag vore sjuk! :) Fick bli 4 km, och det kändes faktiskt rätt ok :D Nu har jag duschat, gjort te och ätit några walnötter och ska lägga mig i sängen och kolla runt på lite olika saker. 

Ciaociao!

Svar!

Hej! Jag måste bara fråga jag Hr alltidundrat om man kan vara överviktig men samtidigt vara smal? Jag har diskuterat seger med mina kompisar men jag tänkte du som har lite kolla om du vet? Skulle var jätte tacksam för ditt svar ;)Heeej! :)

Att vara överviktig innebär ju rakt utsagt att man är tjock, det betyder att du har helt enkelt för mycket fett på kroppen. Dock så har alla människor olika mycket muskler, större/mindre benstomme osvosv och det gör ju att någon som är "smal" kanske väger mer än vad man tror!

Men du kan inte vara överviktig och smal på samma gång, det går ju inte. Jag tycker inte att vikten spelar någon som helst roll för du kan ha världens snyggaste och mest vältränad kropp och väga ganska mycket trots det! Och det är ju för att muskler väger MER än fett, tro det eller ej!

T.ex: En person som har tränat massor och ätit sundt osv under en längre tid och sen väger den sig för att se om den gått ner i vikt, men då visar vågen helt plötsligt + !! Och då blir man ju självklart jätte orolig och fattar ingenting för de känns ju på kläderna att den blivit smalare, men det har ju ytterligare en gång med att göra att muskler väger mer än fett! Så tjejer skit i vågen och mät dig med synen och dina kläder, vikten spelar ingen roll. 
TIPS FÖR ER SOM KANSKE VILL GÅ NER I VIKT TILL SOMMAREN

Ät rätt:

Försök att lägg in mycket proteiner och nyttiga fetter i maten. Dra ner på de snabba kolhydraterna och ersätt de med långsamma till exempelvis lunchen. Försök att skippa kolhydrater efter ungefär 15:00. Om ni inte tränar vid 15 och sedan ska träna igen på kvällen, då kan det behövas snabba kolhydrater för att kroppen ska hinna återhämta sig till nästa träningspass. Man behöver dock inte äta snabba kolhydrater efter träningen ifall man inte ska ha ett träningspass till under samma dag. Då rekommenderar jag proteinshake.

 


Ät mycket grönsaker, det är bra för kroppen, man kan se det på hyn, hår, naglar mm. Allt strålar mer ifall man får i sig grönsaker. Man känner sig också fräschare, känner man sig fräschare så vill man också göra fler saker, träna mer, äta mer rätt mm. Allt blir som en bra cirkel ifall man får alla kostbitar på plats. Man måste verkligen komma in i det och så kommer träningen också att komma därefter med eftersom att man kommer känna sig mer fit och inte lika ”degig” om man äter mycket grönt och nyttigt över huvud taget. Skippa massa vit pasta och gör en jättegod sallad istället!

Försök även här att äta mycket fetter och proteiner. Dra ner på allt som kallas snabba kolhydrater och ersätt de med långsamma. Även om man äter jättemycket sallad så gör det att allt går igenom kroppen så mycket lättare (kroppen tar ej upp ”skit’ lika lätt om man får i sig mycket grönt) . Försök därför att alltid äta så nära växtriket som möjligt. Det finns så otroligt många olika alternativ istället för exempelvis köttfärssås och massa spaghetti. Nej men ni förstår, det finns så mycket mer man kan äta och som är nyttigt och som tillochmed är godare än okej-nyttig mat eller skräpmat. Det gäller bara att hitta det!

Här är en lista på vad som är onyttigt som jag gjort förut, så blir det nyttigare till höger! Saker som du kanske äter, som du kan byta ut mot något nyttigare! Ska göra den här ”tabellen” både större och finare sen under veckan!

Bröd: Vitt bröd -> Fullkornsbröd -> Surdegsbröd -> grovt fullkorns knäckebröd
Pålägg: Marmelad -> Ost -> Salami -> Skinka -> Kalkon
Pasta: Vit pasta -> Fullkornspasta -> Råris -> Rött ris
Snacks: Chips -> Majschips -> Nötter -> Frukt
Snacks: Godis – Nötter – Frukt
Dricka: Läsk -> Saft -> Funlight/zeroläsk -> celsius -> Grönt Te -> Vatten

 

Omega 3

Jag vet int ehur många gånger som jag sagt att Omega 3 kan hjälpa dig att bli av med fettet. Om man konstant intar omega 3 så får kroppen i sig nyttiga fetter som den behöver. Man kan köpa dem vartsomhelst, budo fitness har kommit med världens största burk som håller hur länge som helst. Det finns även att köpa på Ö&B samt willys, nästan lite överallt finns fiskolja att köpas. Omega 3 hjälper oss att bli av med fetter där vi inte vill ha det. Det vill säga på tjejer , ryggfett, magfett, fett mellan låren, rumpan, gäddhäng. Det finns inga specifika forsknings bevis på att det tar bort just där men vad jag själv upplevt samt pratat med andra så har det hjälpt dem att få bort fettet där. Självklart måste man träna + äta rätt mm, man kan inte äta pizza varje dag och tro att omega 3 tabletter ska ta bort ens fett. Dosering: 3 kapslar morgon, 2 dagen och 3 kvällen. Jag vet att det bara står två per dag på burken, men det finns ingenting bevisat att det inte är bra att ta för mycket omega3, det finns alltså inga biverkningar utan bara bra om du tar mycket av dem(kanske inte en burk dagligen….).


 

Proud!

Trots huvudvärken och tröttheten så drog jag på mig träningsshortsen och gick ner i gymmet! Sprang 6 km men PW kanske 1 km av dom 6, och sen körde jag lite rumpa som var väldigt längesen.

Sedan gjorde jag sallad med varmröktlax, det bästa jag vet...! Och nu ska jag plugga lite mopedteori och sen se på en film eller något, är sjukt trött! 

puss

SANT VS FALSKT

 

Utfall tränar bort celluliter.

Falskt
Det finns inga enskilda träningsrörelser som tar bort celluliter, men all aktivitet är bra, liksom massage, peeling och torrborstning av huden, då dessa ökar cirkulationen i din kropp. 


Träning som inte gör ordentligt ont gör ingen nytta.

Falskt
All form av motion har en positiv effekt på hälsan och den behöver inte alls göra ont för att ge resultat, snarare tvärtom. Om du tränar kondition ska nivån kännas lätt ansträngande och styrketränar du, så ska det kännas jobbigt men inte outhärdligt. Om din träning gör ont, så är det med stor sannolikhet så att du övningen på fel sätt eller att du tar i för mycket. Minska skaderisken genom att lyssna på din kropp. Ordspråket " för att vara fin får man lida pin" är lika gammalt som det är dåligt. 


Är man naturligt smal behöver man inte träna

Falskt
Alla människor behöver träna/röra på sig – det är väldigt viktigt för att vi ska må bra! Genom att röra på sig regelbundet kan du förebygga sjukdomar, hålla dig pigg och fräsch, få minskad skaderisk och hålla pump och cirkulation igång. Det är betydligt bättre att vara rund och aktiv än smal och inaktiv. Tänk även på att en smal kropp kan behöva muskulatur för att ha skydd mot stötar m.m.


Träning är effektivt oavsett om du får träningsvärk eller ej.

Sant
Hur mycket träningsvärk vi får är helt individuellt och beror oftast på om kroppen är van vid just den övningen eller inte. Alltså är träningen precis lika effektiv även om du inte får träningsvärk. Träning av nya muskler eller nya träningssätt kan ge träningsvärk till en början, då musklen är ovan vid just denna rörelse. Minskad träningsvärk kan bero på en vältränad och smidig kropp. Tänk även på att stretcha kroppen ordentligt för att hjälpa musklernas reparation på traven.

 

Om man svettas mycket tyder det på att man är otränad.

Falskt
Svetten har bland annat till uppgift att kyla ner kroppen och därför svettas du mer ju mer vältränad du är. Det är däremot individuellt hur mycket vi svettas och det går inte att jämföra två personers svettmängd på vem som är mest vältränad. När du svettas, så rensar du ut slagg och gifter från din kroppen, vilket alltså gör det bra att svettas. 


Gör du 100 situps om dagen blir du av med magen på nolltid.

Falskt
Det går inte att punktförbränna bort fett. Vill du minska fettmängden på magen krävs det att kroppens totala fettmängd minskar. Däremot får du fastare mage och starkare magmuskler av situps, vilket kan ge ett slankare intryck. Om du vill minska i fettvikt, så är daglig motion att rekommendera samt en träningsform som formar din kropp och utgår från just dina förutsättningar. Detta kan en personlig tränare hjälpa dig med!

En halvtimme motion varje dag räcker för att må bättre.

Sant 
All motion är bra för hälsan och bara en halvtimmes aktivt tempo om dagen har bevisat positiva effekter. Lägg inte så mycket vikt vid hur länge du tränar, utan bestäm dig istället för att få till rörelse varje dag. Håll igång kroppen på ett enkelt sätt genom att ta trapporna, cykeln eller varför inte ta en promenad efter lunchen eller en joggingtur till bussen. 


Det går att gå ner 10 kilo på 10 dagar.

Sant
Det är fysiskt möjligt men är långt ifrån hälsosamt. Viktminskningen består då till största del av vatten, tömda tarmar och tappade muskler. När du sedan äter igen går du snabbt upp alla kilon du blivit av med och oftast några till.

Efter träning kan du trycka i dig vad som helst för kroppen bränner bort det direkt.

Falskt
Visserligen ökar förbränningen efter ett träningspass men det innebär inte att du kan äta en chokladkaka utan att det märks. Däremot är det alltid viktigt att äta direkt efter ett pass för att återställa blodsockerbalansen. Det du äter efter träningen är nästan lika viktigt som själva träningen, då din kropp behöver återhämtning och påfyllnad i form av näring från kolhydrater, proteiner, fett och vätska. Kolhydrater ger energin tillbaka och proteinerna hjälper till att bygga dina muskler. 


Man väger mer om man har kraftig benstomme.

Falskt
Det är tyvärr ingen giltig anledning att skylla på. Skelettet utgör ungefär 20 procent av kroppsvikten. Även om du är kraftigt byggd är det oftast inte det som orsakar övervikt eftersom vikten mellan en liten benstomme och en stor är mycket liten. Du kan se bredare ut om du har kraftig benstomme, om till exempel höfter och handleder. Kanske känner du dig tyngre bara för att du ser bredare ut men det kan även ge samma känsla om du är muskulös eller överviktig.  


Träning innan frukost förbränner mer fett.

Sant
Det är självklart bättre att ta en promenad på kvällen än ingen alls. Men du får bättre utdelning på morgonen före frukost. Det beror framför allt på att hormonbalansen styr in kroppen på fettförbränning på morgonen. Dessutom har du så lite blodsocker och alternativa bränslen i blodet, så kroppen blir tvungen att ta din energi från fettreserverna


Man måste träna minst 20 minuter för att förbränna fett.

Falskt
Du bränner fett hela tiden, även i total vila. Mängden fett du bränner beror dock på hur mycket energi du förbrukar och hur mycket fett dina fettceller hunnit frisätta. Frisättningen blir dock effektivare av träning och är som bäst efter ca 20 minuter.

Man måste träna minst fyra timmar i veckan för att få muskler.

Falskt
Det räcker med tre 30 minuters styrketräningspass i veckan för märkbara resultat. Egentligen ger all typ av träning muskler, även promenad.

Jag har grundkondition, så jag behöver inte träna.

Falskt
Kondition är en färskvara, som måste upprätthållas. För att behålla en god kondition krävs därför regelbunden träning, men det räcker faktiskt med ganska små ansträngningar.


Man förbränner mer när man springer än går i rask takt.

Sant
Din totala energiförbrukning är betydligt större när du springer än när du går. Löpning är dessutom en riktig konditionshöjare, vilket för att du förbränner mer i vila.


Mer muskler förbränner mer kalorier.

Sant
Ämnesomsättningen ökar med varje kilo muskelmassa du lägger på dig. Det i sin tur gör att det blir lite lättare att undvika att gå upp i fettvikt.

Jag kan gå ner exakt lika mycket som min kompis under samma period.

Falskt
Det tror du bara. Även om ni valt samma bantningsmetod fungerar det inte så att ni kommer att gå ner lika mycket på lika lång tid. alla människor är olika så jämför inte dig och din vikt med någon annan.


Det är svårt att förbränna fett.

Falskt
Vi förbränner fett hela tiden. Även om vi inte är fysiskt aktiva. Sen är det förstås så att vissa människor har större förbränning än andra och därför inte går upp i vikt lika lätt. Men självklart styr du också själv förbränningen genom det du stoppar i dig och genom hur mycket du rör dig.


Gymmet är enda lösningen.

Falskt
Du behöver inte ingen särskild utrustning för att hålla dig iform. Promenader, att gå i trappor eller en fotbollsmatch med barnen förbränner lika mycket som ett pass på gymmet. Dammsugning förbränner 7 kalorier per minut!


Smal = vältränad

Falskt
Smala personer som inte tränar kan mycket väl bära på en hel del osynligt fett och vara i betydligt sämre kondition än någon som är kraftig men tränar regelbundet. Vänd istället på steken, tjock=vältränad. Med detta menar vi att en överviktig person kan ha väldigt mycket muskler under sitt fett eftersom kroppen bär på mer vikt. En överviktig kropp kan vara stark och ha en hög BMR (basal omsättning), dock med högre fettprocent som döljer musklerna. En smal person behöver inte ha muskler på kroppen och kan istället ha en relativt hög fettprocent men ändå ge ett slankt intryck. 


Det är aldrig för sent att börja träna.

Sant
Kroppen och även själen behöver aktiveras. Därför är det bättre sent än aldrig. Träning är alltid bra, ju förr desto bättre. Känner du dig begränsad av din ålder eller rädd för att börja träna? Känn efter vad som kan passa dig och ta gärna hjälp av kunnig personal eller människor i din omgivning. Visst kan det kännas ovant till en start och även skapa problem med nya rutiner, men träningens positiva egenskaper ger dig motivation till att fortsätta etablera den nya vanan.


Konditionsträning är bättre för att komma i form än styrketräning.

Njaa....
För att förvandla/ ”skulptera” om sin kropp måste man träna med vikter men för att öka konditionen måste vi träna konditionsträning. Allsidig träning med inslag av båda träningsformerna är det som är lämpligast ur hälsosynpunkt.


Bara man motionerar spelar det ingen roll vad man äter.

Falskt
När man motionerar, så blir det viktigare vad man äter, att vi äter och bygger upp kroppen på ett bra sätt. Vem vill motionera och inte få ett bra resultat från sin insats? Träning och bra mat går hand i hand och tillsammans med god sömn, vätska, regelbundenhet och en trevlig och lugn tillvaro, så finns alla förutsättningar för att få en stark kropp.   


Ju längre träningspass desto bättre

Falskt
För mycket träning förhindrar framsteg. Vi måste se till vilken kondition vår kropp är i. Är vi vältränade och vana med träningspass på flera timmar i hög intensivt tempo, kan det vara bra för den personen, medan ett pass på en timma i låg intensivt tempo är max vad en annan klarar. Vi måste se till våra individuella förutsättningar. Det kan annars bli för mycket av goda.


Muskler växer när man tränar.

Falskt
Det är lätt att tro att musklerna växer när man tränar men det är när vi vilar och tar igen oss som musklerna repareras och återhämtar sig.