filippaaronsson!

Kategori: TIPS!

mysseee!

Kan du inte lägga upp ett träningsprogram för mage som du själv tränar? Hur lång tid tar det för att kunna se resultatet av en platt och vältränad mage? Din mage är så snygg! Kram!

Självklart kan jag göra det, det enda är att det är sååå svårt att "förklara/namnge övningarna... :/ Men jag kan försöka!

Om man vill ha en vältränad mage så är det inte bara magträning som krävs, utan även konditionsträning. Du måste både bygga muskler och förbränna fett för att det ska bli synliga muskler, jätte svårt att säga hur lång tid det tar för det beror ju på hur mycket du tränar+vad du äter. 

Tack så hemskt mycket:)

Jag kan tipsa om några riktigt bra övningar för magen som du kan göra hemma:

1. Plankan(se till att spänna magen konstant+inget putande med rumpan)

2. Fällkniven

3.Crunches

4. Ligg raklång på rygg med raka ben, lyft upp benen så långt du kan o fäll ner igen precis ovanför golvet.

( Helt raka ben hela tiden) Upprepa 15x3

5. Cykla(ligg på rygg med böjda ben, cykla med benen o slå armbågen mot motsatt knä) upprepa 50x3. 3. 

crunches

2.

fällkniven

Hoppas ni fick några tips!

puss
kakao!

Rå, oprocessad och osötad mörk choklad är bland det mest hälsosamma naturen givit oss. Det innehåller mer antioxidanter än grönt te och rödvin. Gör egen choklad genom att söta naturligt och tona ner bitterheten, med lite honung eller stevia. Nyttigt och gott!

 

Denna krydda som kommer från kakaoträdet med ursprung ifrån Amazondeltat, är rikt på protein, fett, kalcium, järn, karotenoider, vitamin B1, B2 och C, krom, zink och magnesium.

 

Här är 9 anledningar till varför kakao är nyttigt: 

  1. Kakao bekämpar depression: Kakao innehåller tryptofan, en kemikalie som är inblandad i produktionen av serotonin. Serotonin är en signalsubstans som reglerar ilska, aggression, humör och sömn. I huvudsak gör kakao att du känner dig lycklig och är en naturlig anti-depressiv. 
  2. Kakao är bra för ditt hjärta: Studier har visat att regelbundet intag av kakao minskar risken för blodproppar, stroke och hjärtinfarkt. Magnesium är viktigt för det kardiovaskulära systemet, de flesta människor som drabbas av hjärtinfarkter har låga halter av magnesium. Rå kakao har höga nivåer av magnesium och en studie från 2006 konstaterade att regelbunden konsumtion av kakao resulterade i en 50% minskning av kardiovaskulär dödlighet. 
  3. Kakao ökar HDL (sunda) kolesterolet: Kakaopulver innehåller oljesyra, en monosaturated omega-9 fettsyra. Vetenskapliga studier har visat att denna typ av fett ökar nivåerna av HDL-kolesterolet. 
  4. Kakao sänker LDL (osunda) kolesterolet: Studier visar att personer som ätit ca 100 gram kakao om dagen under två veckor får en betydande minskning av LDL-kolesterol. 
  5. Kakao sänker blodtrycket: Enligt olika undersökningar sänker regelbundet intag av kakao både systoliskt och diastoliskt blodtryck. 
  6. Kakao ökar insulinkänsligheten: Diabetes och hypoglykemi utvecklas som en följd av insulinokänslighet. Eftersom kakao ökar insulinkänslighet har forskare funnit att det faktiskt kan skydda mot dessa sjukdomar. 
  7. Kakao är uppiggande: Kakao innehåller koffein och med alla dess nyttiga ingredienser är det ett hälsosammare alternativ än kaffe. 
  8. Kakao anses av många vara ett afrodisiakum: Många personer som regelbundet konsumerar kakao har märkt en ökning av sexuell lust. Detta kan bero på att kakao ökar serotonin, som bland annat stimulerar sexlust. 
  9. Kakao kan hjälpa dig att gå ner i vikt: Hur bisarrt det än låter, har kakao satts i samband med viktminskning i vetenskapliga studier. Forskare tror att det beror på att kakao är rikt på fiber som hjälper till att förhindra fettabsorption. Fiber ökar även mättnadskänslan som även kan leda till viktminskning.

 

Hej, Vad har du för storlek på din Never full?


Jag vet inte exakt vad storleken heter, men jag har den största modellen. Är så jäkla nöjd med den, det får plats så otroligt mycket i den och den är bekväm att bära på. Verkligen tips på grym väska!

påsar under ögonen!

in kropp säger ganska mycket om hur du mår, och vi kan exempel se om en person kanske har druckit alkohol dagen innan, eller också haft en sömnlös natt som kan drabba oss alla ibland. Det kan bero på många olika saker som oro, stress och även personliga problem vilket gör att vi då får påsar under ögonen. Det finns många olika saker som det kan bero på som även vitaminbrist, allergi, vätskebrist med mera. Det viktigaste är att börja hitta källan till varför du får påsar under ögonen just nu.

Det som många gör idag, istället för att ta redan på varför du får påsar under dina ögon är att man köper krämer som stramar åt huden och också döljer påsarna på ett bra sätt. Det kan också vara något som är medfött och är helt naturligt för dig. Det ger alltid ett sämre intryck om du har ett jobb då du träffar många olika människor och du alltid ser trött ut. Det vanligaste problemet alltid är sömn, och då att du får för lite sömn. Många kanske känner sig stressad på sitt arbete och när man kommer hem så har man många andra saker att ta hand om, som barnen som skall göra läxor och även skall gå till sängs. Du behöver också vila ordentligt för att det är viktigt för hela din hälsa, och får man inte tillräckligt med sömn så blir man också enkelt sjuk. Räcker inte tiden till så måste du ändra på rutinerna i hemmet, som att lägga barnen tidigare och även du som förälder så att du får den sömn som du behöver.

Andra saker i kombination med lång god sömn är din kost, där du måste få i dig olika vitaminer för att du skall fungera på ett bra sätt. Vanlig skräpmat med mycket salt binder vatten i kroppen och gör därmed också att du får påsar under ögonen. Många som har börjat röka eller rökt länge drabbas också på grund av att blodcirkulationen i kroppen går ner. Om du lider av detta så måste du sluta röka och även börja att motionerna så att blodet börjar cirkulera. Idag så finns det många hemredskap för dig som inte vill gå till en gym, och du kan börja tillexempel med ett träningscykel eller gåband för att komma igång i din egen takt. Fördelen är också att du kan träna vinter som sommar, och även titta på TV eller lyssna på din favorit musik så att kan känna rytmen, och därmed så gör du din träning lite roligare.

Påsar under ögonen

Påsar under ögonen drabbas man också av om man blir sjuk, och det kan vara saker som dåliga njurar, men det finns naturliga bot mot detta som kan hjälpa dig och det kan att man börjar att äta fisk som innehåller Omega 3, och många olika bär och även grönsaker som rödbetor, selleri, kål. Nyponsoppa eller te innehåller mycket vitaminer och brukar hjälpa mot det mesta, och är även väldigt gott. Lymfproblem med flödet till huvudet och nacke bidrar också till påsar under ögonen och kan avhjälpas med massage, och då kan du besöka din läkare och få en remiss till någon expert.

Du har säkert sett at många, och allra helst kvinnor lägger gurka på sina ögon. Det fungerar faktiskt och dämpar svullnad som ger exakt samma effekt som en gurkmask. Tänk på att gurkan skall vara kall, för att det skall bli en bra effekt. Du kan även använda andra typer av masker för att dämpa svullnader när du har påsar under ögonen, men det du skall alltid tänka på är att köpa en mask som kyler, och det kommer att reducera påsarna. Det är också en skön avkopplande stund, som du kan göra medans du tillexempel ligger i badet och kopplar av.

Det är också helt naturligt att få påsar under ögonen när du blir äldre, och beror på att fett har åkt ner under ögonen och därmed orsakar påsarna. Många drabbas runt 40-50 års åldern och kan även avhjälpas med ett kirurgiskt ingrepp som görs av många privata läkare idag som utför skönhetsoperationer. Men det är helt naturligt och för det mesta så accepterar vi att vi åldras och det är inget konstigt med det. Alla metoder som vi har tagit upp ovan kommer inte att hjälpa dig som har naturliga åldrande påsar under dina ögon. Kanske med skönhetskräm så kan du dölja lite av påsarna, men inte helt. Användandet av skönhetskrämer är en stor industri som lever på att vi skall se bättre ut. Tänk alltid på att du aldrig kommer att få bort påsarna utan endast dölja dem lite, men det kanske räcker för att du skall uppnå ditt välbefinnande.

Tekniken idag är så avancerad så om du har tänkt på att göra en skönhetsoperation, så behöver man inte längre ta till kniven för att göra ögonlyft. Idag så kan man använda sig av laser vilket görs på många ställen runt om i landet och även utomlands. Kortfattat så gör lasern att man bränner bort fettet under ögonen vilket bidrar till att du har påsar under ögonen, och huden efter behandlingen kan blir slapp, vilket beror på hur stora påsar du har. Då måste man spänna upp huden lite för att nå ett bra resultat, men det är alltid väldigt kostsamt och blir en tung börda för din ekonomi, men det är upp till dig om du tycker att det är värt det. Du kan ta kontakt med olika kliniker, då du kan boka möte för gratis rådgivning och då även få ett kostnadsförslag.
Till sist så är tipset för dig med påsar under ögonen att du ser över om det kan vara någonting som vi har nämnt i denna artikel som gör att du har påsarna. Börja alltid med den naturliga vägen, och kanske det är så enkelt att du behöver mer sömn, och skulle problemet vara med att du inte kan sova på grund av något personligt så kan du alltid ta kontakt med din läkare för att få någon typ av sömnmedel mot tillfälliga sömnproblem, vilket är den vanligaste anledningen.

Så lindrar du besvären 
- En kylande ögoncrème biter snabbt på påsarna och gör att svullnaden går ner. Det finns till exempel ögoncrèmer med kylande metall-applikatorer att köpa i sminkdisken. Ett annat smart knep är att förvara en ögoncrème i kylskåpet, så är den kall och redo när du behöver den. En sista utväg är att doppa en frottéhandduk i kallt vatten och trycka handduken mot påsarna. Var bara försiktig så att din hud inte får en köldchock. 
- Många upplever att gurkskivor eller urkramade, kalla tepåsar med kamomill-té har en dämpande effekt på svullnaden. 
- Enligt studier kan mycket koffein och en sockerrik kost orsaka eller förvärra problem med påsar under ögonen. Försök därför att äta så allsidigt och nyttigt som möjligt och dra ner på både socker och drycker som innehåller mycket koffein. 
- Drick mycket vatten, minst åtta glas per dag. 
- Hur många timmars sömn behöver du – sex, åtta eller mer? Se till att din kropp får den sömn den behöver, varken mer eller mindre. Sover du för lite kan påsarna komma som ett ovälkommet brev på posten, liksom om du sover för mycket. Hitta din sömnrytm och följ den. 


vinterjackor!

Självklart kan jag tipsa om lite snygga o varma vinterjackor!

Moncler dunjacka

woolrich dunjacka

Parajumper dunjacka+pälskrage

Dunjacka från Vero moda

Dunjacka från Tommy Hilfiger+pälskrage

HUDEN

1. Peta mindre Undvik att ta på huden och klämma på plitor. Är du inte ren om fingrarna kan du få infektioner. 
2. Rengör Använd milda men effektiva rengöringsprodukter. Vanlig tvål torkar exempelvis ut huden. 
3. Dra ner på sockret Socker, alkohol och skräpmat gör att kroppen vill avgifta sig och det gör den bland annat via huden, vårt största organ. 
4. Tillför fukt Drick mycket vatten och smörj in dig dagligen med en fuktgivande och skyddande hudkräm eller lotion som känns bra. Sitter du framför datorn mycket så är det bra att ha solskyddsfaktor som skyddar mot strålning i din produkt. 
5. Välj grönt Frukt och grönsaker innehåller mineraler och vitaminer som ger frisk hy. 
6. Få i dig zink Zink finns naturligt i till exempel kött, sill, ostron och ägg. Brist på zink kan ge akne, oren och mjällande hy.

 

källa: google

 

 

De flesta experter är eniga om att en balanserad kost är det bästa för huden, men det finns ändå ett antal specifika råvaror som kan påskynda vägen till en skinande hy.

1.Vatten
Utan tillräckligt med vatten kan cellerna inte återskapas ordentligt och avfallsprodukter som byggs upp i cellerna kan inte spolas ut. Dessutom ser fina linjer och rynkor djupare ut när kroppen är uttorkad.

Att dricka sex till åtta glas vatten om dagen gör att din hy återfuktas tillräckligt och gör den smidig.

2. Greens
Frukt och grönt hjälper din hud mest av allt. Koncentrera dig på att äta så många olika frukter och grönsaker som möjligt varje dag, särskilt gröna och råa. Hårt tillagade förlorar mycket antioxidanter i kokvattnet.

Just gröna grönsaker, frukter och sallad (färska eller frysta) innehåller klorofyll som hjälper cellerna att hålla sig vitala och är dessutom fullmatade med näringsämnen. Ju mer mörkgröna de är, desto mer näring innehåller de.

 


3. Antioxidanter och vitaminer/mineraler
Antioxidanterna har anti-inflammatoriska egenskaper och skyddar cellerna från förstörelse. Dessutom hindrar de tidigt åldrande. 

Blåbär, katrinplommon, gojibär, grönt te och choklad innehåller höga doser antioxidanter.

C vitamin är bra för kroppens kollagenbildning. Kollagenet finns naturligt i kroppen och hjälper hudens struktur och håller den smidig och slät. Denna typ av kollagen kan man inte få i någon rynkkräm så det gäller att äta kiwi, röd paprika, citrusfrukter och broccoli som är rika på C-vitamin.

Zink är en nödvändig mineral för din hud. Den hjälper bland annat till att reglera oljeproduktionen i huden, och det är den som påverkar om vi får finnar och plitor.

Zink finns bland annat i sill, musslor, lamm, ägg, oxkött, vetegroddar, fullkornsprodukter, vetekli, nötter, ris, ärter, morötter, rödbetor, solros och pumpafrön.

4. Omega 3 och oljor
Mat som är rik på Omega 3 hjälper till att förebygga inflammationer. Den essentionella fettsyran ser också till att huden är klar och fuktig och kan hjälpa till att minska rynkor, lugna irriterad hud och till och med ge bra resultat vid psoriasis, eksem och acne.

Lax, valnötter, linfrön, musselolja och hampaolja innehåller ordentligt med essessiella fettsyror. 

Jungfrulig olivolja är också bra för din hud. Men hetta helst inte upp den, då försvinner en hel del näringsämnen i oljan. 

6.Fibrer och fullkorn
Fibrer är nödvändiga för att tarmarna ska kunna jobba optimalt med näringsupptaget och för att göra sig av med restprodukter. Fullkorn och fibrer är således livsnödvändiga för en fin, mjuk hud utan orenheter och döda hudceller.

Exempel på bra fiberrika livsmedel är bland annat kiwi, äpplen med skal, torkad frukt, havreflingor, fullkornsris, surdegsbröd av råg med hela korn, fiberknäcke, bönor och linfrön.

 

källa: google

 

 

Punkter att tänka på vid kosthållning för viktminskning:

Eliminera intaget av tomma kalorier. Tomma kalorier ger mycket energi men lite näring och är chips, godis, läsk, glass, bakelser m.m.

Minska fettintaget till ca 20 % av den intagna energin under ett dygn. Att inta ännu mindre fett kan leda till negativa konsekvenser som t.ex. att man inte får i sig tillräckligt av essentiella fettsyror, att den träningsinducerade ökningen av det "goda" kolesterolet HDL uteblir eller att man som kvinna drabbas av amenorré (utebliven mens). Amenorré leder till minskad produktion av det kvinnliga könshormonet östrogen, vilket i sin tur är viktigt för skelettuppbyggnaden. Därmed kan ett långvarigt lågt fettintag för kvinnor bidra till osteoperos (benkörhet). En idrottande person med benskörhet har lättare för att drabbas av exempelvis stressfrakturer.

Öka proteinintaget för att minimera förlusten av muskelmassa. Proteiner ger även en bra mättnadskänsla. Vid viktnedgång och vid perioder av hårdare träning, exempelvis träningsläger, rekommenderas ett proteinintag på minst 2 g/kg kroppsvikt och dygn. För säkerställa ett tillräckligt proteinintag under viktnedgången kan det underlätta att äta proteintillskott.

Minska kolhydratintaget och inta kolhydrater i form av fiberrika produkter, frukt och grönsaker samt snabba kolhydrater i samband med återhämtningsmålen. Ät näringstät mat! När man får i sig mindre energi än vanligt, får man också i sig en mindre mängd vitaminer och mineraler. Man riskerar dock inte brist om man äter näringstätt. Men i vissa fall kan vitamin- och mineraltillskott behövas. Energiintaget under viktminskning bör vara ca 500 kcal mindre än ditt energibehov per dag. Det innebär att viktnedgången blir ofarlig och att man tappar ca 1/2 kg i veckan. Om man drar ner på kalorimängden ännu mer kommer en större muskelnedbrytning ske och träningsresultaten uteblir.

Punkter att tänka på vid träning för viktminskning:

Lägg in en större mängd aerob träning. Aerob träning innebär att man tränar med en intensitetsnivå där muskelenergin omsätts via fett och kolhydrater med tillgång till syre. Då förbränner man mest fett. Exempel på sådan träning är typiska uthållighetsidrotter som t.ex. långdistanslöpning, cykling och skidåkning m.m.

Vid powerwalkning och promenader ligger man också i det aeroba intervallet, men ur fettförbränningssynpunkt är det inte lika effektivt som då man jobbar med en högre intensitet - t.ex. löpning precis under laktattröskeln. Träna ej maxstyrka under viktnedgångsfasen. Eftersom muskelreparation och muskeluppbyggnad är begränsad under viktnedgången, bör man undvika maxstyrketräning eller tung styrketräning eftersom sådan träning bryter ner musklerna. Ett bra rättesnöre är att träna med lägst 10 repetitioner. Undvik att genomföra snabba viktnedgångar.

Hastiga viktnedgångsförsök resulterar endast i minskad energiomsättning, prestationsförsämringar och minskad muskelmassa upp emot 40-50 % av viktnedgången i vissa fall. ...gå ner i vikt endast genom kostförändringar. Att inte använda träningen som ett medel för att gå ner i vikt, innebär att man måste minska ytterligare på kosten. Det i sin tur ökar risken för vitamin och mineralbrist samt prestationsförsämringar. ...ägna dig åt vätskedrivning. Detta har en negativ inverkan på saltbalans och temperaturreglering såväl som på all sorts träning. Det kan endast vara aktuellt för body-builders de sista dagarna för tävling. ...gå ner i vikt utan att ha diskuterat detta med din tränare eller annan kunnig person. Det måste finnas starka skäl till att gå ner i vikt. ...gå ner i vikt under tävlingssäsong.Om du som idrottare tillsammans med tränare eller andra kunniga personer kommit fram till att en viktnedgång är nödvändig för förbättrade prestationer, så bör du genomföra viktnedgångsfasen under grundträningsperioden och inte under tävlingsperioden.

Ansiktsmask!

Har inte tagit hand om mig själv på hela sommaren men imorse körde jag ett ryck. Använde min mask från "glow" och de kändes så skönt! Den är verkligen grym!!

Tips!!

Borsta inte blött hår. Om man borstar blött eller fuktigt hår, så leder det ofta till slitet och livlöst hår. Om du verkligen måste borsta de så ta i värmeskydd och använd sedan en hårlork för att snabbt torka håret. Locka/platta inte håret för ofta. Försök att göra det så lite som möjligt, det sliter jättemycket på håret. Om du vill ha lockigt hår så kan du t ex sova med flätor vilket är mer skonsamt för håret. Men om du väl ska platta/locka håret så se till att använda värmeskydd. Använd svinborste istället för vanlig. Det är både skönt att borsta med då jag tycker de gör mindre ont och de sliter mindre på håret också. Använd hårinpackning 1 gång i veckan. Sätt in den i håret och svep en handuk runt, ha sen så i ca 30 -1 timme för bästa resultat! Ta balsam efteråt och ditt hår kommer vara jättelent! Borsta nerifrån och upp. Att borsta nerifrån och jobba sig uppåt gör att de blir mindre risk för tovor. Tvätta inte håret för ofta. Tvätta inte håret för ofta. Det är dåligt både för hår och hårbotten. Det räcker med 2-3 gånger i veckan. Använd inte för varmt vatten när du tvättar håret, för varmt vatten gör hårbotten och hår torrt. Använd ljummet vatten och avlsuta med kallt vatten så blir håret glansigt.

slitet sommarhår.

 vårdande tips för alla hårtyper

Har du svårt att få ordning på håret, trots dyra schampon och vårdande mirakelprodukter? Då kanske du använder dem helt fel. Här ger Harriet Hermansson, på salong Haven i Stockholm, några enkla, men effektiva, knep för fint hår fort:

1. Tvätta inte för ofta. Försök att hålla dig till två gånger i veckan.

2. Snåla med schampot. De flesta använder för mycket. Vill du ha en löddrig känsla, tillsätt mer vatten i stället för mer schampo.

3. Krama alltid ur vattnet ur håret med en handduk innan du har i conditioner eller inpackning. Annars har den bara en ”slinkande” effekt, men den vårdande effekten uteblir.

Första hjälpen för ditt hårproblem

Färgat & blekt

Problem: Kemiskt behandlat och färgat hår är känsligare för sol och slitage. Solskador gör det mer poröst och får färgen att se blekare ut. 

Du behöver: Stärka och skydda håret.

Vårda så här: På sommaren tvättar man håret något oftare eftersom man solar och badar, därför ska man välja ett milt rengörande schampo som tar bort salt och klor. Använd en återuppbyggande conditioner. Har du grovt hår kan du behöva inpackning i stället för conditioner efter varje tvätt. Mellan maj och september bör du använda en solskyddsprodukt i håret varje dag. Det skyddar hårkvaliteten och gör att det inte bryts ner så fort. Vill man skydda själva färgen är hatt det bästa skyddet.

Torrt & frissigt

Problem: Torra hår har en svagare hårsäck och en sämre talgproduktion. Torrheten förvärras av för mycket tvättande, fönande och tångande. Hår blir också torrare med åren.

Du behöver: Återfukta håret.

Vårda så här: Behandla ditt hår varsamt. Undvik daglig tvätt, ”vädra” eller skölj med bara vatten i stället. Tvätta inte i varmt vatten och skrubba och gnugga inte håret. Dra ner på fönande och tångande, som torkar ut. Använd ett milt rengörande schampo. Krama alltid ur vattnet ur håret med en handduk innan du har i conditioner. Gör en kraftfull, skräddarsydd inpackning minst var femte tvätt. Be din frisör om råd när det gäller produkt.

Fett & platt

Problem: Talgproduktionen i hårbotten är rubbad och den blir snabbt fet. Själva håret är som ett läskpapper för fettet, som gör det svårstylat. Ibland kan hårbotten vara fet, men längderna torra. Fett hår kan bero på arv, hormoner och obalans i kosten.

Du behöver: Symtomlindring.

Vårda så här: A och O är att du har produkter mot fet hårbotten/fett hår. Ta gärna en kurbehandling på salong för att få en ordentlig diagnos. Tvätta helst inte håret varje dag, även om det inte nödvändigtvis förvärrar problemet. När du tvättar håret är det viktigt att du schamponerar två gånger: första gången för att bryta ytspänningen på håret och lösgöra smuts, andra gången för att schampot ska kunna behandla hårbotten. Låt schampot verka någon minut. Välj en conditioner för torra längder, om du har det. Applicera conditioner i längderna, inte i hårbotten!

Känslig hårbotten

Problem: Hårbotten är tunn, torr och kliar och fjällar. Kan bero på allergi, överkänslighet mot hårprodukter, tvättmedel eller parfymer.

Du behöver: Milda produkter.

Vårda så här: Var rädd om din hårbotten och tvätta inte håret oftare än två gånger i veckan. Var noga i valet av produkter, särskilt sådana som kommer nära hårbotten. Schampot ska vara milt rengörande och milt parfymerat. Det flesta serier har kurprodukter för känsliga hår. Var noga med att läsa produktinformationen eftersom kurprodukter ofta ska användas lite annorlunda än vanliga produkter. I dag finns det även lite snällare stylingprodukter med svalkande och lugnande effekt på hårbotten.

Mina egna bästa motivation tips!

* Tänk inte så mycket innan du ska träna, typ "äh men fyfan va jobbigt" " fan jag pallar inte" "jag gör det imorgon istället"  Utan gör det bara, dra på dig kläderna och skorna och kämpa!

*Se till att du har sköna/snygga kläder o skor, låter patetiskt men det känns faktiskt roligare då!

*Träna med någon! Kompis, syskon,förälder ... vad som! Det är roligare och man kan kämpa "mot" varandra. 

*Se till att göra det du tycker är roligt! Tennis,fotboll,dans,springa,cykla,styrka,simma... Det finns så många olika motionsformer, det är lixom inte så att du bara blir vältränad av att exempelvis springa. 

*Kom ihåg att göra någonting är bättre är ingenting alls... Har du en kvart över så är det absolut bättre att springa dom 15 minutrarna än att inte göra någonting alls!

* Dom kanske 5-10 första gångerna du tränar så känns det som ett helvete det vet jag också, men sen kommer du in i det. Du blir van och du tycker tillslut att det är roligt och du vill träna, du får lixom ångest om du inte gör det. 

*Ha tålamod, nånting jag aldrig haft och som kan vara ett problem... Du kan inte bli vältränad efter 1 månad, det tar lång tid men det kommer vara värt all den tiden. 

*Tillsist att aldrig ge upp, allting tar sin tid men man måste kämpa för det. VS modellerna är inte födda men den kroppen dom har, dom kämpar dagligen... Alla kan om dom vill, det handlar bara om hur mycket man verkligen vill.

puss

55 grymma och sanna tips!

1. Öka på proteinerna, det vill säga livsmedel med kött, fisk och ägg. De mättar mer än kolhydrater (exempelvis bröd och godis) och ger långsammare förbränning.

 

2. Välj magra proteiner. Kyckling, fisk och rökt skinka är bättre än köttbullar och korv.

 

3. Drick mellan en och två liter kallt vatten varje dag.

 

4. Drick inte drycker som innehåller alkohol.

 

5. Ät flera gånger om dagen, helst fem-sex gånger, men mindre portioner. Det håller igång förbränningsapparaten längre.

6. Välj bra törstsläckare. Vatten är den bästa, men även läskedryck (utan koffein), mjölk och juice fungerar.

 

7. Om du ska träna efter maten: vänta två timmar, minst. Då får du bäst förbränningseffekt.

 

8. Välj långsamma kolhydrater. Pasta är bättre än potatis och ris. Det ger en jämnare förbränning.

 

9. Promenera! Bättre aktivitet om du vill bränna fett finns inte. Om du kan välja, ta en morgonpromenad hellre än en kvällspromenad. Ät inget före.

 

10. Gå mellan 45 och 90 minuter. Ju längre desto bättre, men promenera inte mer än en och en halv timme – då kan du förlora muskler i stället.

 

11. Vill du öka på effekten ytterligare, välj kuperad terräng och använd gärna stavar.

 

12. Drick två koppar kaffe 30 minuter före promenaden. Koffeinet ökar frisättningen av fett från fettcellerna och du bränner mer.

 

13. Ät lite proteiner innan du går ut, förslagsvis äggvita eller mager fisk. Det ger bränsle som sätter fart på fettförbränningen.

 

14. Innan du går ut: drick ett stort glas vatten. Det motverkar uttorkning, som i sin tur har betydelse för förbränningen.

 

15. Ät omedelbart frukost när du har varit ute och gått på morgonen. Det motverkar den muskelnedbrytning som annars äger rum.

 

16. Gillar du te? Drick mer! Koffeinet ökar energiförbrukningen i levern och kan påskynda viktnedgången. Särskilt grönt te anses bra.

 

17. Ät en stadig frukost. Det gör dig mindre sötsugen resten av dagen.

 

18. Krydda maten. Starka kryddor ökar energiförbrukningen. Till dem hör senap, ingefära, chili och cayennepeppar. Med hjälp av dessa kan du öka energiförbrukningen med hela 200 kalorier om dagen!

 

19. Ät så mycket grönsaker du kan. De ger många nyttigheter, men lite energi. Ungefär två femtedelar av en tallrik bör innehålla sallad när du äter.

 

20. Välj sojaprodukter. De är fulltankade med protein och kan höja thyroxin-nivåerna, som är viktiga för fettförbränning.

 

21. Om du inte gillar fisk, ät fiskolja som kosttillskott. Fet fisk innehåller nyttigt fett och massor av proteiner som håller förbränningen i gång.

 

22. Prova att äta tillskott med äppelcidervinäger. De minskar blodsockersvängningarna och hungerkänslorna, vilket hjälper dig att gå ner i vikt.

 

23. Du kan också prova kosttillskottet 5-HTP. Enligt studier kan medlet dämpa aptiten och stimulera förbränningen. Passar dig som inte har så stor övervikt, omkring fem kilo.

 

24. Ät regelbundet och försök planera in två riktiga, lagade mål mat om dagen.

 

25. Håll nere på fettet, men uteslut det inte! Ungefär 20 procent av ditt energiintag bör komma från fett. Välj vegetabiliska källor och undvik animaliska.

 

26. Var försiktig med uteluncherna, de är ofta onödigt feta. Undvik panerat, pajer, stekt potatis, majonnäs och såser. Ta ordentligt med sallad i stället.

 

27. Tillåt dig att äta vad som helst en gång i veckan. Fettförbränning kräver disciplin, men då och då måste du kunna unna dig något gott också.

 

28. Uteslut kolhydrater med snabb förbränning, som ris och ljust bröd. De ger dig svajande blodsocker och godissug.

 

29. Om du äter godis – välj en bra sort. Undvik choklad, satsa hellre på karameller eller sockerbitar. Välj även bort lakrits, eftersom det kan sänka testosteronnivån hos män – och därmed fettförbränningen.

 

30. Det finns rön som tyder på att ginseng kan hämma förbränningen. Så det kan vara idé att skippa tillskottet om du samtidigt vill gå ner i vikt.

 

31. Börja med någon form av träning, utöver promenaderna. Simning, aerobics och joggning är perfekt.

 

32. När du tränar – ta det lugnt. Du förbränner mest fett vid låg intensitet. Det är dock viktigt att påpeka att även högre tempo ger förbränning, men då riskerar även muskler att försvinna.

 

33. Styrketräna någon gång i veckan. Det ger större muskelvikt och fler muskler förbränner mer fett, även i vila.

 

34. Håll koll på pulsen när du tränar. Ett bra riktmärke är 65 procent av din maxpuls. Maxpulsen räknar du ut genom att ta 220 minus din ålder. Tränar du hårdare, var noga med återhämtningen – annars förlorar du muskler i stället för fett. Vila varannan dag.

 

35. Dela upp träningen. Din kropp fortsätter att bränna fett på högsta varv omdelbart efteråt. Ju mer ”efter träningstid” du har under en dag, desto bättre.

 

36. Variera det dagliga kaloriintaget. Det har ansetts vara mer effektivt än att hålla samma energinivå varje dag. Växla mellan 1 500, 2 000, 2 500 och 3 000 kcal per dag.

 

37. Sluta stressa! Höga adrenalinnivåer leder lätt till övervikt och motverkar dina syften. Träna avspänning och lär dig säga nej.

 

38. Ät mycket frukt. Det ger massor av nyttigheter och relativt långsamma kolhydrater.

 

39. Ha alltid en vattenflaska i beredskap, var du än är. Då minskar risken att du stoppar i dig godis. Lite morötter är också bra ”snacks”.

 

40. Stek i olivolja, inte margarin. Och vänj dig av med att ha smör på mackan.

 

41. Undvik feta mjölkprodukter, men drick gärna magrare varianter. Mjölk i sig är nyttigt och det finns rön om att drycken kan underlätta viktnedgång.

 

42. Krom kan ha viss effekt om du känner stort sötsug. Det finns som kosttillskott, kolla i din hälsokostaffär.

 

43. Öka på med fibrer i maten. Dels ger de mättnadskänsla, dels kan de binda fett redan i mag- och tarmkanalen. Rågbröd är exempel på ett bra livsmedel.

44. Testa naturmedel innehållande fibret kitosan. Ämnet har i studier visat sig kunna absorbera fett och underlättar viktnedgång.

 

45. Ät långsamt. Det tar upp till 20 minuter för din hjärna att förstå att magen är full. Stoppar du i dig för mycket och för fort blir du snart proppmätt.

 

46. Ät mer vitlök. Anses omvandla energi till värme och är därför bra om du vill bränna fett.

 

47. Dra på smilbandet! Ett gapskratt ökar energianvändningen med 75 procent jämfört med när vi är i vila. Ett skrattyogapass kanske vore något?

 

48. Sex är en utmärkt fettförbrännande aktivitet (kostar fem kcal per minut). Dessutom kan sexuell hunger ta sig uttryck i frossande, så där har du ytterligare en anledning till att ha mer sex.¨

 

49. Håll i gång. Du bränner kalorier även utanför gymmet. Att gå uppför trappor, klippa gräset, hugga ved, skotta snö och handla kostar energi.

 

50. Sov ordentligt. Det låter kanske konstigt, men fettförbränningen blir bättre om du sover gott, eftersom du då utsöndrar ett tillväxthormon som hjälper till att minska fettdepåerna.

 

51. Testa att ta CLA-syror. De har visat sig öka fettförbränningen i cellen, vilket till viss del kan hjälpa dig i strävan att tappa kilon.

 

52. Undvik lightläsk. Åtminstone vissa studier har pekat på att läsk med aspartam som sötningsmedel ökar godissuget.

 

53. Tänk positivt. Bestäm dig för att du ska klara det. Ha disciplin, men var också snäll mot dig själv mellan varven.

 

54. Ha tålamod. Kroppen klarar inte av att göra sig av med mer än två kilo fett i veckan. Tänk på att en långsam viktnedgång ger bäst resultat.

 

55. Banta inte! Du hamnar bara i en kamp mot hungern som du förr eller senare förlorar.

Ibland kan det vara lite svårt....

Nu på sommarlovet kan det vara lite svårare om man vill fortsätta äta nyttigt och träna, du har kanske inte lika många valmöjligheter pga av familjen,läger,semestrar osvosv

Men självklart kan man klara det ändå!

Här är lite tips på vad du kan äta.

Frukost

gröt, fruktfat, kokt ägg, stekt ägg, bacon, skinka, yoghurt med bär, en smoothie, fullkornsbröd med kokt ägg..

 

 

 

 

Lunch

tonfisk/kyckling/skaldjurssallad, grillade kycklingspett, fisk, kött, kyckling i sås, pasta med sås, fullkorns sub fylld med ex kyckling och sallad, skaldjurstallrik.....

 

 

 

Middag

Samma alternativ som lunchen. 

 

Drycker

vatten (otroligt viktigt när det är så varmt) juicer, smoothies gjord på färsk frukt, kokosmjölk, kokosvatten, kaffe, te...

 

 

Glöm inte bort av att njuta av sommarlovet och låt absolut inte ångesten över mat eller liknande ta över. Njut och unna dig massor, det är ju bara sommarlov 1 gång om året och varför inte njuta 110% då?! 

Och dessutom är detta bara några få tips och recept, det finns ju massor av mer! :)

puss

KAN HJÄLPA FÖR ATT FÅ EN PLATT MAGE

Bananer!

Mandlar

Soja bönor

Alla typer av ägg, kokt/stekt/äggröra.

Äpplen

Mörk choklad (+70%)

Jordnötssmör

Spenat&grönkål

Yoghurt

Dom här livsmedlena är otroligt nyttiga och bra för framför allt magen, MEN det betyder inte att man kan äta hur mycket som helst utav dom.

 jordnötssmör,mandlar,bananer och choklad ska du absolut inte överdosera, t.ex 4 matskedar jordnötssmör är på tok för mycket men 1/max 2 är väldigt väldigt bra för kroppen och viktnedgången. Så det handlar om att äta med måtta.


TIPS FÖR ER SOM KANSKE VILL GÅ NER I VIKT TILL SOMMAREN

Ät rätt:

Försök att lägg in mycket proteiner och nyttiga fetter i maten. Dra ner på de snabba kolhydraterna och ersätt de med långsamma till exempelvis lunchen. Försök att skippa kolhydrater efter ungefär 15:00. Om ni inte tränar vid 15 och sedan ska träna igen på kvällen, då kan det behövas snabba kolhydrater för att kroppen ska hinna återhämta sig till nästa träningspass. Man behöver dock inte äta snabba kolhydrater efter träningen ifall man inte ska ha ett träningspass till under samma dag. Då rekommenderar jag proteinshake.

 


Ät mycket grönsaker, det är bra för kroppen, man kan se det på hyn, hår, naglar mm. Allt strålar mer ifall man får i sig grönsaker. Man känner sig också fräschare, känner man sig fräschare så vill man också göra fler saker, träna mer, äta mer rätt mm. Allt blir som en bra cirkel ifall man får alla kostbitar på plats. Man måste verkligen komma in i det och så kommer träningen också att komma därefter med eftersom att man kommer känna sig mer fit och inte lika ”degig” om man äter mycket grönt och nyttigt över huvud taget. Skippa massa vit pasta och gör en jättegod sallad istället!

Försök även här att äta mycket fetter och proteiner. Dra ner på allt som kallas snabba kolhydrater och ersätt de med långsamma. Även om man äter jättemycket sallad så gör det att allt går igenom kroppen så mycket lättare (kroppen tar ej upp ”skit’ lika lätt om man får i sig mycket grönt) . Försök därför att alltid äta så nära växtriket som möjligt. Det finns så otroligt många olika alternativ istället för exempelvis köttfärssås och massa spaghetti. Nej men ni förstår, det finns så mycket mer man kan äta och som är nyttigt och som tillochmed är godare än okej-nyttig mat eller skräpmat. Det gäller bara att hitta det!

Här är en lista på vad som är onyttigt som jag gjort förut, så blir det nyttigare till höger! Saker som du kanske äter, som du kan byta ut mot något nyttigare! Ska göra den här ”tabellen” både större och finare sen under veckan!

Bröd: Vitt bröd -> Fullkornsbröd -> Surdegsbröd -> grovt fullkorns knäckebröd
Pålägg: Marmelad -> Ost -> Salami -> Skinka -> Kalkon
Pasta: Vit pasta -> Fullkornspasta -> Råris -> Rött ris
Snacks: Chips -> Majschips -> Nötter -> Frukt
Snacks: Godis – Nötter – Frukt
Dricka: Läsk -> Saft -> Funlight/zeroläsk -> celsius -> Grönt Te -> Vatten

 

Omega 3

Jag vet int ehur många gånger som jag sagt att Omega 3 kan hjälpa dig att bli av med fettet. Om man konstant intar omega 3 så får kroppen i sig nyttiga fetter som den behöver. Man kan köpa dem vartsomhelst, budo fitness har kommit med världens största burk som håller hur länge som helst. Det finns även att köpa på Ö&B samt willys, nästan lite överallt finns fiskolja att köpas. Omega 3 hjälper oss att bli av med fetter där vi inte vill ha det. Det vill säga på tjejer , ryggfett, magfett, fett mellan låren, rumpan, gäddhäng. Det finns inga specifika forsknings bevis på att det tar bort just där men vad jag själv upplevt samt pratat med andra så har det hjälpt dem att få bort fettet där. Självklart måste man träna + äta rätt mm, man kan inte äta pizza varje dag och tro att omega 3 tabletter ska ta bort ens fett. Dosering: 3 kapslar morgon, 2 dagen och 3 kvällen. Jag vet att det bara står två per dag på burken, men det finns ingenting bevisat att det inte är bra att ta för mycket omega3, det finns alltså inga biverkningar utan bara bra om du tar mycket av dem(kanske inte en burk dagligen….).


 

HISSAR

SNAPCHAT:

 

Världens bästa app! Du tar en bild och sen kan du välja att skriva en kort mening under! När den personen som du har skickat bilden till har kollat på bilden i 3-10 sek så går bilden bort och du kan aldrig mer se den.+(gratis)

Så de är som en sms app+bild!Skrattande

 

 

 

 


Kollade på alla avsnitt idag med tjejerna och dom är faktiskt riktigt bra! 

Det kommer ut 1 avsnitt per vecka och varje avsnitt är 11 min långt,det går på svt.se!

Det är verkligen en ungdoms serie.

 

 

 

Innan jag började träna på friskis&svettis så trodde jag att det var världens bond ställe och bara massa otränade tanter och gubbar gick där... Men det är helt fel!

Det är knappt några gamlingar,gymmen är utrustade och väldigt stora och passen är grymma! Jag rekommenderar verkligen f&s för dig som vill börja gymma! Dessutom är de mycket billigare än sats osv och så är åldersgränsen lägre och dom är inte lika stränga.Glad

 

 

 

 

MOTVERKA SLITET HÃ…R!

Skippa daglig schamponering

Att tvätta håret varje dag torkar ut håret och gör det sprött, eftersom du tvättar bort de naturliga oljor som finns i hårbotten. Istället för att tvätta håret hela tiden, skölj det hellre med ljummet vatten mellan schamponeringarna och massera skalpen för att fördela oljorna ner i hårlängerna. Är du desperat, fräscha upp med torrschampo.

Undvik onödigt slitage

Hårdhänt hantering av håret när det är blött orsakar onödigt mycket slitage. Gnuggar du håret torrt med en handduk är det dags att sluta. Tryck hellre ut vattnet i handduken och ha sen i ett leave-in balsam. Red ut håret med en bredtandad kam.

Sluta föna

Om du jämt torktumlar dina kläder blir de snabbt slitna, samma sak gäller för ditt hår. Sommaren är ett bra tillfälle att låta fönen vila. Måste du blåsa håret torrt, sänk värmen, håll fönen minst 20 centimeter från håret och blås aldrig på samma ställe i mer än tio sekunder.

Investera i en bra borste

Du behöver inte borsta hundra tag per dag, en bra naturborste fixar jobbet. De naturliga oljorna i hårbotten transporteras ner till topparna med hjälp av svinborsten och gör att håret ser friskare ut.

Modellknepet

Under modeveckorna sågs modellerna dränka sitt hår med arganolja mellan visningarna, en olja som är särskilt vårdande och glansgivande.