filippaaronsson!

7 tillägg i kosten!

1Grönt te 

Grönt te har många fördelar! Några är att slaggprodukterna sköljs ur kroppen, din ämnesomsättning förbättras, ditt hår och din hy får lyster, de reducerar inflammationer i kroppen och drar igång matsmältningen. Dessutom är det rikt på avgiftande antioxidanter. Det är klart att vi ska dricka grönt te då!

2. Valnötter

Den här lilla nöten innehåller höga halter av fettsyran ALA (en form av Omega 3-fettsyra). Det leder till en ökad förbränning och ger samtidigt goda effekter på ditt mentala fokus. Jag brukar toppa min grekiska yoghurt med valnötter och slutligen ringla lite honung över. GOTT! 

3. Lax

Proteinet i laxen är väldigt lättsmält för kroppen. Dessutom innehåller denna kära fisk vitaminerna A, B och D såväl som mineralerna kalcium, järn, kalium, selen och omega 3.  Laxen är också bra för dig som vill öka fettförbränningen. 

Mer: 7 anledningar till att börja morgonträna. 

4. Granatäpple

Att granatäpplet är en mirakelfrukt råder det inga tvivel om. Det bedrivs mycket forskning kring just granatäpplet men hittills vet man att det har en skyddande verkan på hjärta och kärl, innehåller ellaginsyra som har cancerbekämpande egenskaper. Granatäpplet är också väldigt rikt på antioxidanter. 

5. Rotfrukt

Rotfrukter innehåller inte så mycket kalorier och är därför ett bra val av kolhydrater. Ett gott tips är att stoppa in rotfrukterna i ugnen och ringla lite olja och strö havssalt över. MUMS!

Mer5 övningar för ett grymt träningspass hemma. 

6. Frukt och bär

Var inte rädd att äta för mycket av frukt och bär. Men allting med måtta, så klart! De innehåller mycket vitaminer och alla frukter och bär har bra egenskaper. Ett bra exempel är hallon som hjälper till att stimulera hormonet "adiponektin", vilket bidrar till att förbränna fett. Jag personligen brukar alltid se till att dricka ett glas färskpressad apelsinjuice varje morgon, en banan innan träning och bär till min gröt!

Mer: 7 myter om kost och träning du inte visste om. 


7. Kokosolja

Kokosoljan är ett mättat fett som exempelvis finns i avokado. De naturliga mättade fettet är väldigt bra för våra kroppar. Ett utav alla ämnen som finns i kokosolja är laurinsyra och det är en typ av fett som tas upp av kroppen och används som energi. Oljan är också väldigt bra för vår hud och är en effektiv fuktighetskräm och har positiva effekter på eksem. Sist men inte minst innehåller kokosoljan mycket proteiner och är rikt på mineraler som järn, fosfor och zink.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas