filippaaronsson!

Rasism

Stort ämne som berör väldigt mycket men på två olika sätt. Vissa tycker det är fel med utländska människor, och vissa hatar dom som inte godtar utländska människor. 

Vi är inte andra personer bara för att vi har en annan hudfärg, andra ansiktsdrag eller andra kulturer... Vi är ju fortfarande samma individ.

Jag är ju själv dansk, och folk säger alltid: Men vadå, det är ju inte samma grej? Du ser ju likadan ut som oss andra...

Ja och? Jag är fortfarande invandrare, oavsett om jag hade varit svart hårig eller blond så är jag exakt lika mycket invandrare. 

Men folk ser ju inte mig som en invandrare, ingen har någonsin gjort det! Jag tycker det är fruktansvärt med dom personerna som inte kan inse att vi faktiskt ser olika ut och att vi har olika ursprung, jag skulle kalla dom inskränkta och ointelligenta. 

Jag har massor av släkt runt om i världen o min bror är född i London! jag har dessutom spelat fotboll i Solna, där det enda man ser är inprincip invandrare. Jag har så många fantastiska minnen med endel av min utländska kompisar, det är 1000 gånger roligare att umgås med en sån än en bortskämd Bromma unge som tror att den är för rik för att göra exakt vad som helst. 

Jag blev indragen idag till ett möte där det handlade just om detta, om att en utländsk person blivit utsatt för kränkningar och liknande. 

Fruktansvärt att framför allt barn ska bli utsatta för sådant bara pga utseende och kultur, så pinsamt!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas