filippaaronsson!

celluliter!

Träna

Både konditions- och styrketräning skapar en ökad blodtillförsel till de utsatta områdena.  Det ger en fettreducering, större muskler och friskare hy.

Träning, och främst cirkulationsträning där man arbetar med benens och sätets muskler är positiv, eftersom cirkulationen ökar genomblödningen i området.

Att styrketräna ben och säte kan också vara bra. När musklerna blir större så kan det påverka lös och lite gropig hud positivt.

Mer vatten

Jo visst kan vanligt vatten hjälpa dig att bli både slätare och slankare. En bra vätskebalans är extra viktigt i sommarvärmen, men vatten har fler hälsofördelar än så.

Vattnet hjälper kroppens naturliga reningsprocess och minskar slaggprodukterna. En återfuktad hud och en friskare kropp får automatiskt slätare hud.

Mindre salt och socker

- När det gäller kost finns det många olika tankar. Många förespråkar mer basisk mat och mindre syrebildande. Då gäller det att dra ned på gryner, spannmål, kaffe, kolsyrade drycker, kött, socker och processad mat, säger Katarina Woxnerud.

Hennes bästa tips är att satsa på mer basbildande mat som grönsaker och frukter (med så lite socker i  som möjligt .

Undvik också allt för mycket salt. Det innehåller natrium som har en negativ inverkan på kroppens vätskebalans.

Ökad cirkulation

Det är inte bara träning som kan öka boldtillförseln till de utsatta områdena.

- Massage och torrborstning är också bra metoder. De ökar också blodgenomströmningen i området vilket kan minska gropigheten.

Bastubad, gärna med en omgång björkris.

 

Vår hud består av tre lager. Det översta lagret, överhuden, är mycket tunt och vattenavstötande. Nästa lager, läderhuden, är tjockare och består av ett nätverk med bindväv som ger huden styrka och spänst. I det djupaste lagret, underhuden, finns det först och främst fettceller och blodkärl. Här lagras och omsätts fett, vätskor, sockerarter, proteiner och kemiska ämnen.

 

Smala personer lider också av celluliter även om det är fler med övervikt som drabbas

Vad är celluliter?


Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den huvudsakliga orsaken till att kroppen bildar cellulithud också kallad apelsinhud. Celluliter orsakas av att underhudens fettceller blir fler och större, och att vätska samlas i vävnaderna omkring dem som kan bero på att kroppens förmåga att göra sig av med gifter har försämrats.
Den minskade blodcirkulationen bidrar till en ansamling av metaboliska slaggprodukter, försämring av ämnesomsättningen samt förtätning av bindväven. Elasticiteten försämras och förhårdnader kan uppstå i vävnaden. Detta resulterar i områden med fettansamlingar och celluliter.

 

INTE RÖKA!!!!!!!

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas