filippaaronsson!

Bästa!

jag undrar vad den där ansiktsmasken somdu sa var bääst och som tar bort allt vad den heter och vilka land man kan köpa dom i ska nämligen åka utomlands om 3veckor.


Åh vad kul att du undrar, för den är verkligen grym!!! 

Den heter "Glamglow" och det finns olika sorters masker, rensande, återfuktande osv. Men dom har fått sjukt mycket positiv feedback och jag älskar den, dock så kostar den runt 500 kr och den är verkligen inte stor. Men den är värd priset!! 

Den är helt ny nu i Sverige, så känner du att du vill köpa den så vet jag att den iallafall finns på Åhléns :)
På G!

Yes nu är jag på gång, nästsista dagen sen är det helg!:D Hade jätte ont i halsen när jag vaknade försökte bota det med varmt kaffe, men får se hur de är under dagen! Pusspuss

Q/A

Vilken Andrea? Vad ska ni göra på Valborg?

Lindelöw, jag vet faktiskt inte! Har inte riktigt planerat något än :)Har du skrivit denna eller får man lånaden till sin blogg?? Grymt bra läsning juu


Tackiii, du kan ta den du! :)


vad jobbar dina föräldrar med och vad vill du bli när du blir stor? :))


Min pappa var tidigare chef för massa tv kanaler men slutade i somras, så just nu jobbar han inte. Min mamma har både jobbat med mode&inredning och tv, just nu är hon vd på sth-cph ett bolag som gör filmer och tv-program. 

God natt favisar<3

Najs!

Idag har faktiskt varit en väldigt rolig och bra dag!:) Var mycket att göra som vanligt på praoen, fick b.la springa upp och handla och så kom pappa förbi mitt i allt! Sen så var de en extra kock där idag, han var jätte skön! :D Slutade klockan 1 och åt lunch där med Amanda, sen åkte vi t skolan hämtade ett papper och sen hem till Claes där Gustaf också var. Var där hela eftermiddag, kollade på film och vid halv 6 mötte vi upp Vera och åkte in till stan för konfaträff! Efter de gick vi till Tacobar och åt middag, jag och Vera delade nån mextex variant! Men de var mysigt att äta middag tillsammans, sen åkte vi hem och så tog jag sällis med Gustaf hem som skulle till Axel:)

Lets go!

God morgon! Jag är uppe och haft levande, har bara sminkat mig och klätt på mig. Nu ska jag sätta på mig jackan och sen bege mig! Hoppas ni har det bra i skolan och ni som har prao har det bra där!:)

Veris!

Är påväg hem nu, har varit och träffat Vera på ängen. Diskuterade om proen och så, hon kommer ju och praoar med mig nästa vecka på Baresso!:) Nu ska jag typ sova, hoppas att jag är levande imorgon bitti!

Ajajaj!

Har känt att jag haft skit ont i höften sen matchen, och idag insåg jag att jag hade världens jävla blåmärke! De syns inte riktigt på bilden, men de är helt lila sprucket typ? De gör så himla ont!!

Tisdag!

Andra dagen avklarad! Slutade klockan 1 då kom Amanda och åt lunch hos oss, åt en sallad och sen följde jag med henne och kollade i hennes prao butik! Sen åkte jag hem och mötte Nora på 12:an. När jag kom hem vet ni vad som händer? Jag somnar!!! De är fan historiskt för å vara mig att somna mitt på dagen, de är ett STORT tecken på att jag är trött! Sen väcker Victor mig och frågar var pappa är i jag fattar ingenting och tror typ att de är natt, sen inser jag att jag ska åka om 5 min till träningen!!! Fick sån panik och var så jävla trött! Träningen var rätt Chill så de var najs. Nu har jag duschat och Nora o Vera vill att jag ska komma med moppen, men jag får se om jag verkligen pallar det+att nyckelfan är borta.... Ska åka härifrån 06:00 imorgon igen, mamma och pappa är skit sura över att vi måste jobba så tidigt och att dom utnyttjar oss!

Tisdag!

Andra dagen avklarad! Slutade klockan 1 då kom Amanda och åt lunch hos oss, åt en sallad och sen följde jag med henne och kollade i hennes prao butik! Sen åkte jag hem och mötte Nora på 12:an. När jag kom hem vet ni vad som händer? Jag somnar!!! De är fan historiskt för å vara mig att somna mitt på dagen, de är ett STORT tecken på att jag är trött! Sen väcker Victor mig och frågar var pappa är i jag fattar ingenting och tror typ att de är natt, sen inser jag att jag ska åka om 5 min till träningen!!! Fick sån panik och var så jävla trött! Träningen var rätt Chill så de var najs. Nu har jag duschat och Nora o Vera vill att jag ska komma med moppen, men jag får se om jag verkligen pallar det+att nyckelfan är borta.... Ska åka härifrån 06:00 imorgon igen, mamma och pappa är skit sura över att vi måste jobba så tidigt och att dom utnyttjar oss!

05:30

Yes vi är på g, gick upp halv 6 för att klä på mig o sminka mig. Nu sitter vi på tunnelbanan påväg in till stan, de här är fan för tidigt att ha som prao tider!

Sängen!

Har legat i sängen typ hela kvällen, Tilde ringde o pratade lite och så smsade Andrea och diskuterade lite om Valborg och så. Nu har jag gjort en kopp te och ska verkligen försöka sova, ska upp halv 6!

SANT VS FALSKT

 

Utfall tränar bort celluliter.

Falskt
Det finns inga enskilda träningsrörelser som tar bort celluliter, men all aktivitet är bra, liksom massage, peeling och torrborstning av huden, då dessa ökar cirkulationen i din kropp. 


Träning som inte gör ordentligt ont gör ingen nytta.

Falskt
All form av motion har en positiv effekt på hälsan och den behöver inte alls göra ont för att ge resultat, snarare tvärtom. Om du tränar kondition ska nivån kännas lätt ansträngande och styrketränar du, så ska det kännas jobbigt men inte outhärdligt. Om din träning gör ont, så är det med stor sannolikhet så att du övningen på fel sätt eller att du tar i för mycket. Minska skaderisken genom att lyssna på din kropp. Ordspråket " för att vara fin får man lida pin" är lika gammalt som det är dåligt. 


Är man naturligt smal behöver man inte träna

Falskt
Alla människor behöver träna/röra på sig – det är väldigt viktigt för att vi ska må bra! Genom att röra på sig regelbundet kan du förebygga sjukdomar, hålla dig pigg och fräsch, få minskad skaderisk och hålla pump och cirkulation igång. Det är betydligt bättre att vara rund och aktiv än smal och inaktiv. Tänk även på att en smal kropp kan behöva muskulatur för att ha skydd mot stötar m.m.


Träning är effektivt oavsett om du får träningsvärk eller ej.

Sant
Hur mycket träningsvärk vi får är helt individuellt och beror oftast på om kroppen är van vid just den övningen eller inte. Alltså är träningen precis lika effektiv även om du inte får träningsvärk. Träning av nya muskler eller nya träningssätt kan ge träningsvärk till en början, då musklen är ovan vid just denna rörelse. Minskad träningsvärk kan bero på en vältränad och smidig kropp. Tänk även på att stretcha kroppen ordentligt för att hjälpa musklernas reparation på traven.

 

Om man svettas mycket tyder det på att man är otränad.

Falskt
Svetten har bland annat till uppgift att kyla ner kroppen och därför svettas du mer ju mer vältränad du är. Det är däremot individuellt hur mycket vi svettas och det går inte att jämföra två personers svettmängd på vem som är mest vältränad. När du svettas, så rensar du ut slagg och gifter från din kroppen, vilket alltså gör det bra att svettas. 


Gör du 100 situps om dagen blir du av med magen på nolltid.

Falskt
Det går inte att punktförbränna bort fett. Vill du minska fettmängden på magen krävs det att kroppens totala fettmängd minskar. Däremot får du fastare mage och starkare magmuskler av situps, vilket kan ge ett slankare intryck. Om du vill minska i fettvikt, så är daglig motion att rekommendera samt en träningsform som formar din kropp och utgår från just dina förutsättningar. Detta kan en personlig tränare hjälpa dig med!

En halvtimme motion varje dag räcker för att må bättre.

Sant 
All motion är bra för hälsan och bara en halvtimmes aktivt tempo om dagen har bevisat positiva effekter. Lägg inte så mycket vikt vid hur länge du tränar, utan bestäm dig istället för att få till rörelse varje dag. Håll igång kroppen på ett enkelt sätt genom att ta trapporna, cykeln eller varför inte ta en promenad efter lunchen eller en joggingtur till bussen. 


Det går att gå ner 10 kilo på 10 dagar.

Sant
Det är fysiskt möjligt men är långt ifrån hälsosamt. Viktminskningen består då till största del av vatten, tömda tarmar och tappade muskler. När du sedan äter igen går du snabbt upp alla kilon du blivit av med och oftast några till.

Efter träning kan du trycka i dig vad som helst för kroppen bränner bort det direkt.

Falskt
Visserligen ökar förbränningen efter ett träningspass men det innebär inte att du kan äta en chokladkaka utan att det märks. Däremot är det alltid viktigt att äta direkt efter ett pass för att återställa blodsockerbalansen. Det du äter efter träningen är nästan lika viktigt som själva träningen, då din kropp behöver återhämtning och påfyllnad i form av näring från kolhydrater, proteiner, fett och vätska. Kolhydrater ger energin tillbaka och proteinerna hjälper till att bygga dina muskler. 


Man väger mer om man har kraftig benstomme.

Falskt
Det är tyvärr ingen giltig anledning att skylla på. Skelettet utgör ungefär 20 procent av kroppsvikten. Även om du är kraftigt byggd är det oftast inte det som orsakar övervikt eftersom vikten mellan en liten benstomme och en stor är mycket liten. Du kan se bredare ut om du har kraftig benstomme, om till exempel höfter och handleder. Kanske känner du dig tyngre bara för att du ser bredare ut men det kan även ge samma känsla om du är muskulös eller överviktig.  


Träning innan frukost förbränner mer fett.

Sant
Det är självklart bättre att ta en promenad på kvällen än ingen alls. Men du får bättre utdelning på morgonen före frukost. Det beror framför allt på att hormonbalansen styr in kroppen på fettförbränning på morgonen. Dessutom har du så lite blodsocker och alternativa bränslen i blodet, så kroppen blir tvungen att ta din energi från fettreserverna


Man måste träna minst 20 minuter för att förbränna fett.

Falskt
Du bränner fett hela tiden, även i total vila. Mängden fett du bränner beror dock på hur mycket energi du förbrukar och hur mycket fett dina fettceller hunnit frisätta. Frisättningen blir dock effektivare av träning och är som bäst efter ca 20 minuter.

Man måste träna minst fyra timmar i veckan för att få muskler.

Falskt
Det räcker med tre 30 minuters styrketräningspass i veckan för märkbara resultat. Egentligen ger all typ av träning muskler, även promenad.

Jag har grundkondition, så jag behöver inte träna.

Falskt
Kondition är en färskvara, som måste upprätthållas. För att behålla en god kondition krävs därför regelbunden träning, men det räcker faktiskt med ganska små ansträngningar.


Man förbränner mer när man springer än går i rask takt.

Sant
Din totala energiförbrukning är betydligt större när du springer än när du går. Löpning är dessutom en riktig konditionshöjare, vilket för att du förbränner mer i vila.


Mer muskler förbränner mer kalorier.

Sant
Ämnesomsättningen ökar med varje kilo muskelmassa du lägger på dig. Det i sin tur gör att det blir lite lättare att undvika att gå upp i fettvikt.

Jag kan gå ner exakt lika mycket som min kompis under samma period.

Falskt
Det tror du bara. Även om ni valt samma bantningsmetod fungerar det inte så att ni kommer att gå ner lika mycket på lika lång tid. alla människor är olika så jämför inte dig och din vikt med någon annan.


Det är svårt att förbränna fett.

Falskt
Vi förbränner fett hela tiden. Även om vi inte är fysiskt aktiva. Sen är det förstås så att vissa människor har större förbränning än andra och därför inte går upp i vikt lika lätt. Men självklart styr du också själv förbränningen genom det du stoppar i dig och genom hur mycket du rör dig.


Gymmet är enda lösningen.

Falskt
Du behöver inte ingen särskild utrustning för att hålla dig iform. Promenader, att gå i trappor eller en fotbollsmatch med barnen förbränner lika mycket som ett pass på gymmet. Dammsugning förbränner 7 kalorier per minut!


Smal = vältränad

Falskt
Smala personer som inte tränar kan mycket väl bära på en hel del osynligt fett och vara i betydligt sämre kondition än någon som är kraftig men tränar regelbundet. Vänd istället på steken, tjock=vältränad. Med detta menar vi att en överviktig person kan ha väldigt mycket muskler under sitt fett eftersom kroppen bär på mer vikt. En överviktig kropp kan vara stark och ha en hög BMR (basal omsättning), dock med högre fettprocent som döljer musklerna. En smal person behöver inte ha muskler på kroppen och kan istället ha en relativt hög fettprocent men ändå ge ett slankt intryck. 


Det är aldrig för sent att börja träna.

Sant
Kroppen och även själen behöver aktiveras. Därför är det bättre sent än aldrig. Träning är alltid bra, ju förr desto bättre. Känner du dig begränsad av din ålder eller rädd för att börja träna? Känn efter vad som kan passa dig och ta gärna hjälp av kunnig personal eller människor i din omgivning. Visst kan det kännas ovant till en start och även skapa problem med nya rutiner, men träningens positiva egenskaper ger dig motivation till att fortsätta etablera den nya vanan.


Konditionsträning är bättre för att komma i form än styrketräning.

Njaa....
För att förvandla/ ”skulptera” om sin kropp måste man träna med vikter men för att öka konditionen måste vi träna konditionsträning. Allsidig träning med inslag av båda träningsformerna är det som är lämpligast ur hälsosynpunkt.


Bara man motionerar spelar det ingen roll vad man äter.

Falskt
När man motionerar, så blir det viktigare vad man äter, att vi äter och bygger upp kroppen på ett bra sätt. Vem vill motionera och inte få ett bra resultat från sin insats? Träning och bra mat går hand i hand och tillsammans med god sömn, vätska, regelbundenhet och en trevlig och lugn tillvaro, så finns alla förutsättningar för att få en stark kropp.   


Ju längre träningspass desto bättre

Falskt
För mycket träning förhindrar framsteg. Vi måste se till vilken kondition vår kropp är i. Är vi vältränade och vana med träningspass på flera timmar i hög intensivt tempo, kan det vara bra för den personen, medan ett pass på en timma i låg intensivt tempo är max vad en annan klarar. Vi måste se till våra individuella förutsättningar. Det kan annars bli för mycket av goda.


Muskler växer när man tränar.

Falskt
Det är lätt att tro att musklerna växer när man tränar men det är när vi vilar och tar igen oss som musklerna repareras och återhämtar sig.

 

 

 

 

 

FYFAN

Vilken jävla dag!!!!!!! Har haft så mycket att göra, allt från att servera,ta hand om massa disk,göra sallader,städa osvosv 11-13 var de panik stress och vi hade så sjukt mycket att göra! Men det var jätte roligt och de är väldigt sköna människor som jobbar där. Hade endel kompisar som kom förbi idag. Så de var skoj! Men vi hann b.la inte ens äta lunch idag? Så var väldigt hungrig vid 6 när jag kom hem...:P Jag och mamma var ensamma ikväll, så vi åt middag och nu ligger jag helt död i sängen.... Vet inte om jag klarar av detta i 2 veckor!.... Dessutom börjar vi 07:00 imorgon bitti, de innebär att vi ska åka från bromma klockan 6!!! påriktigt, detta är inte ok!

!

Nu går jag och möter Nora, sen drar vi in till praoen!

PRAO

Så jäkla skönt att vakna upp klockan 8 och inse att de inte är en vanlig,seg måndag utan en prao måndag!

Jag ska vara där klockan 10.00 med Nora, sen så jobbar vi väl fram till 4 tiden+1 timmes lunch. Ska bli riktigt kul, men är fan lite nervös... :p

Men har du vägarna förbi, så kika gärna in på Baresso precis vid östermalmstorg! Skrattande

ciaaaooo

Söndag!

Har precis tagit en kaffe med familjen Nilden som kom över! Nu ska jag möta Tilde, sen ska vi gå till stora mossen där Vera och Nora har match. Haha pappa sa att jag skulle ta moppen dit, men mitt problem är att jag inte kan lyfta upp den när man ska parkera lixom..... Måste bygga lite muskler!!

Q/A

Vad är det för gästlista till ikväll? Vilka är det som ska dit?


Det var nån enstaka 99:a, sedan 98:or och 97:or. Alla från Bromma förutom Andrea och Lisa-Mari, men dom mysisarna räknas som brommisar tyypp :) Men vi var väl en 40-45 kanske. 


Hur många år äru?

Jag är 15! :)


Får du dricka mm.. För din pappa och läggs ut bilder. Nt för jag bryr mig är ockås 1998


Jag FÅR inte göra det, men dom vet att många av mina kompisar både röker och dricker. Och dom vet att jag också dricker ibland, men dom säger inte så mycket om det... Dom vet att jag sköter mig i skolan, går på seriös sport,hör av mig när jag kommer hem och det gör att dom inte är så nojiga. +att jag är Dansk och där får man dricka när man är 16 så det är ju bara ett halvår kvar. 
Döda mig

Har sovit 5 timmar inatt, känns toppen inför vår viktigaste match! Jag känner på mig att dom kommer vinna,jag kommer spela sämst och allt kommer bara blir bajs! Men jag tänker pÅ gÅrdagen så får jag energi:D

Åhhhhh

Haft det så jäkla kul ikväll, allt vart så lyckat och jag är så glad just nu!!! Drog på en efterkaka hos Janouch med alla mina Favis 97:or, nu är jag på g hem!

Tildes place!

Halloj där! Har suttit och sminkat mig ett tag nu hos Tilde, ska bara byta om så är jag klar. Amanda och Nora bör komma vilken sekund som helst, vi ska äta nånting innan dom andra kommer :) Dom andra kommer runt 9-10 tiden, det här kommer nog bli väldigt kul! Dock har jag match i morgon bitti klockan 8, ska bli kul verkligen... Hatar detta, för jag kan inte sova här inatt!!!!! :((((

pusspuss

Fixa!

Har varit hemma hela dagen och fixat lite saker. Nu ska jag åka och fixa en sak m Tilde och Vera! Ikväll är de partaj hos Tilde! Puss